Ya o müdür gitseydi?

29.07.2016 09:45:28

AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner, 15 Temmuz kalkışması öncesine dikkat çekerek, Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular´ın görevden alınması için siyasiler dâhil birçok girişim olduğunu ifade etti, ?Görevden el çektirilen Orhan Düzgün merkeze alınma

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, FETÖ´nün 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi, Kayseri´yi örnek göstererek çok önemli ayrıntının altını çizdi. Metiner, ?Önceki Vali Orhan Düzgün merkeze alınmasaydı paralele karşı aslanlar gibi yiğitçe direnen mevcut Kayseri İl Emniyet Müdürümüz İbrahim Kulular görevden alınmak isteniyordu. Düşününüz, başka biri onun yerine atanmış olsaydı, Kayseri valisi Orhan Düzgün merkeze alınmasaydı ne olurdu? dedi.
A Haber´de Gece Ajansı programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner 15 Temmuz günü Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimini değerlendirdi. Değerlendirmelerinde Kayseri´yi de örnek göstererek konuşan Mehmet Metiner, ?Kayseri örneğini verelim, önceki vali Orhan Düzgün merkeze alınmasaydı paralele karşı aslanlar gibi yiğitçe direnen mevcut il emniyet müdürümüz görevden alınmak isteniyordu. Düşününüz, başka biri onun yerine atanmış olsaydı, Kayseri valisi Orhan Düzgün merkeze alınmasaydı ne olurdu? Buna benzer birçok ilimiz var. Peki, bütün bunları yapan siyasilerin hiç mi suçu yok? İçimizdeki siyasetçilerin Hiç mi suçu yok? şeklinde konuştu. 15 Temmuz gecesi halkın direnişini yakından izleyen ve direnişten gurur duyduğunu belirten Metiner, ?Bu büyük milletin, bu asil milletin, yiğit milletin bir ferdi olmaktan 15 Temmuz gecesi büyük bir gurur duydum. O insanları gördüm ben. 20 yaşındaki gencecik kızlarımızın nasıl çıplak elleriyle bize sarıldıklarını, 80 yaşındaki dedeyi, 3 yaşındaki çocuğunu kucağına alıp gelen başörtülü kardeşimi gördüm. Biz bu insanlara layık olmalıyız. Bu insanların sevgisine layık olmalıyız. Bu makamlar da onların, bu devlet de onların. Her birimiz onlar sayesinde varız? ifadelerinde bulundu.
?Kurunun yanında bilerek yaşı asla yakmayız? diyen Metiner, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Ben görüyorum ki, ?Adaletten ayrılmayalım, aman merhamet edelim´ deniyor. Zaten hüsn-ü zannımızın kurbanı olduk. İçimizden birileri yine bize bunları telkin etmeye başladılar. 3 gün sonra ?Tamam işte tövbe etti affedelim´ diyecekler. Kardeşim, Pensilvanya´nın tövbesi kabul edilmez. Tövbe kapısı kapanmıştır onlar için. Kim ki bize merhamet telkin ediyorsa, biz adalettin asla sapmayız. Kurunun yanında bilerek yaşı asla yakmayız. Allahtan korkarız. Ama kim ki bu süreçte, daha sürecin başında bize bunu tavsiye ediyorsa herkes bilsin ki bunlar kriptoparalelcilerdir.?



Anahtar Kelimeler: müdür gitseydi