YA ÇIKARSA!

27.11.2015 10:19:40

Milli Piyango İdaresi, çekilişi 31 Aralık 2015 akşamı yapılacak yılbaşı çekilişi büyük ikramiye tutarını 55 milyon lira olarak açıkladı. Büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 3 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira ve

 

 

Eda Uyulgan (30 yaşında-İşçi): İkramiye çok büyük. O kadar param olsa ne yaparım bilmiyorum. Neticede bin lira ile ayın sonunu getirmeye alışmış bir toplumuz. Ama bence kimseye çıkmaz devreder diye düşünüyorum.

 

Deniz Eren (29 yaşında-Özel sektörde çalışıyor): Kısmetsiz köpek kurban bayramında bile aç kalırmış diye bir atasözü geldi şimdi aklıma nedense. Bana çıkmayacağı için ne yapacağımı düşünmeme gerek yok. Çünkü bilet almayacağım.

 

Hatice Kit (27 yaşında-Ev hanımı): Bana çıkarsa bilinçli bir şekilde sağa sola saçacağım son kuruşuna kadar harcarım parayı.

 

Eray Babacan (28 yaşında- Serbest Meslek):  Çok büyük bir miktar. Bana çıkmasında kime çıkarsa çıksın, kişiliğimi kaybetmeye niyetim yok. O kadar para insanı insanlıktan çıkarır.

 

İsmail Taraf (31 yaşında- işsiz): kendime hemen güzel bir iş kurardım. Çünkü 3 yıldır işsizim.

 

Ahmet Karakuş (44 yaşında): İkramiye bana çıkmış olsa ben o parayı almazdım. Çünkü o paranın haram olduğunu düşünüyorum.

 

Simge Ünlü (15 yaşında- Öğrenci): Ben direk özel okula yazılıp tıp okurdum. İlk yapacağım şey özel okula yazılmak olurdu. Böylece hayatımı da kurtarmış olurdum.

 

Tülin Eker (41 yaşında): Yardıma ihtiyacı olan bir sürü insan var. Benim ilk aklıma gelen onlara yardım etmek. Tüm parayı yardıma muhtaç insanlar için kullanırdım.

 

Burak Atasoy (21 yaşında): Paranın tamamını toplum yararına kullanırdım. Bir vakıf ya da dernek kurardım. Milliyetçi duygularımla, ülkemizin işine yarayacak şey ne ise onu yapardım.

 

Emine Kesikbaş (45 yaşında): Ben yurt dışında yaşıyorum. İkramiye bana çıksa hemen Türkiye´yi yerleşirdim. Burada işim yok ama ikramiyeyle rahat rahat yaşardım.

 

Murat Kuzucuoğlu (20 yaşında): Bana çıksa ülkeyi terk ederdim. O para Türkiye´de yenmez. Mesela Gürcistan´a gidip parayı sonuna kadar harcardım.

 

Emrah Erdoğan (24 yaşında): Harcanarak kolay bitecek bir para değil. Bu parayı insan özgür olabildiği yerde daha kolay harcayabilir. Türkiye´de, özellikle Kayseri´de böyle bir imkân yok. Gezilecek yerler bile her zaman gittiğimiz yerler. Bu yüzden farklılık için başka bir ülkeye gidip gezmeyi tercih ederdim.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ÇIKARSA