VİCDAN YOK, İNSAF YOK, İMAN YOK!

21.10.2015 10:43:45

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, PKK terör örgütünü değerlendirirken böyle dedi ve devam etti: "Tek başımıza iktidara gelmezsek biliniz ki bunlar daha da azacak!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki 1 Kasım seçimlerinde, tek başlarına iktidar olamazlarsa terörün daha da artacağına ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi´nin tarımsal kalkınmayı sağlanmak amacıyla yaptığı ?Tarıma Can Suyu´ projesi kapsamında çiftçiler için almış olduğu 2 milyon lira değerinde tarım araçlarının dağıtımı yapıldı. Programa AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekilleri, AK Parti Kayseri Milletvekili adayları, İlçe Belediye Başkanları, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ?Göreve geldiğimden beri sıklıkla söylediğim bir söz var ?En büyük hedeflerimizden biri insanları doğduğu yerde doyurmak´, işte bugün bu hedef için yapılmış olan yatırımlardan biriyle karşınızdayız. İnsanlarımızın, ilçelerinde, köylerinde, yani doğdukları yerde geçimlerini sağlamalarına kapı aralayacak daha modern şartlarda tarımsal faaliyetler yapmalarına vesile olacak tarım aletlerinin ve makinelerinin dağıtımını yapıyoruz. Ayrıca 5 ilçemize de cenaze aracı teslim edeceğiz. Toplam maliyeti 2 milyon lirayı bulan bu aletleri ilçelerimize hediye ediyoruz? dedi.

Programda Türkiye gündemini değerlendiren Mehmet Özhaseki, ?Bir ülkede kalkınma isteniyorsa, büyüme isteniyorsa, istikrar sağlansın isteniyorsa güçlü iktidarlara ihtiyaç vardır. Türkiye´de geçmişe doğru baktığınızda büyüdüğü, geliştiği, insanların refahının arttığı dönemler birkaç tanedir. Onlar da güçlü iktidarların olduğu dönemlerdir. Yani Menderes dönemi buna bir örnektir. Demirel´in ilk dönemi buna örnektir. Özal dönemi buna örnektir. AK Parti´nin 3 dönemlik iktidarlığı buna bir örnektir. Ama tam tersinin olduğu dönemler, koalisyonun olduğu dönemlerdir. İşte o dönemler herkesin geriye gittiği, hatta terörün azdığı dönemler olarak tarihe geçmiştir. İnşallah 1 Kasım seçimleri, güçlü bir iktidarın ortaya geleceği, ekonomiye hâkim olacağı, teröre son verileceği bir dönem olur. Eğer böyle olmazsa, işlerimiz biraz daha zora girer diye düşünüyoruz? diye konuştu.

?Terör belası bugünlerde biraz daha azgınlaşmış olarak devam ediyor? diyen Özhaseki, ?Geçtiğimiz günlerde Ankara´da bir patlama oldu. Çok gariptir, bu patlamanın neden olduğunu herkes anlamaya çalışırken, bir partinin eş başkanının danışmanı akşamdan bir tweet atıyor. Diyor ki, ?Yarın büyük bir toplantı olacak, binler toplanacak, ama büyük patlamalar da olacak, çok adam ölecek.´ Bunun tahminini akşamdan yapıyor. Sabah dedikleri gibi patlama oluyor. 7 dakika sonra eş başkan açıklama yapıyor. Faili de anında buluyor. ?Bu işin faili devlettir´ diyor. Yani güvenlik güçleridir, Türk Siyahlı Kuvvetleridir diyor. Bombanın patlayacağını akşamdan tahmin ediyorlar, biliyorlar. Selahattin Efendi de hazır bekliyor. 7 dakika sonra çıkıyor faili buluyor. Biraz sonra meydana miting arabası geliyor, arkadaş üstüne çıkıp oy istiyor. Allah bunların şerrinden korusun, bu belayı bir an evvel başımızdan defetsin? ifadelerini kulandı.

?AK Parti´ye kaç oy çıkarsa o kadar kişiyi vuracağız´

Konuşmasında Güneydoğu´da yapılacak seçimleri de değerlendiren Özhaseki, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

?Geçtiğimiz günlerde ben Elazığ´da, Güneydoğu´daki belediye başkanlarımızı topladım. Hakkâri´den başlayıp Urfa´ya doğru uzanan çizgide ve Ağrı´dan yukarı doğru çıktığımızda, o üçgende kalan Bitlis, Bingöl, Muş, Tatvan, Van bölgesindeki Belediye Başkanlarımızı çağırdım. Belediyelerin sorunlarını görüştük. Orda bana 2 noktayı özellikle söylediler. Birincisi, orada can güvenliği kalmadığı için insanları tehditle, döve döve oylarını alıyorlar. Van´ın Muradiye ilçesinde bir belde var. 390 civarında seçmen var. PKK´lılar geliyor, diyorlar ki ?Buradaki seçmenlerden AK Parti´ye kaç oy çıkarsa o kadar kişiyi vuracağız.´ Bunu bu bölgede yaptıkları gibi Güneydoğu´daki birçok ilde de yapıyorlar. Binden fazla sandıkta HDP çıktı. Okuma yazmanın hiç olmadığı yerlerde bile muhtarlar korkudan sandığın başına oturdular, bütün oyları tek partiye kullandılar ve sandığa attılar. O bölgedeki belediye başkanı arkadaşlarımız, Kürt kökenli kardeşlerimiz ?Sizden bir isteğimiz var. Devlet olarak siz burada her yardımı yaptınız. Yollar yaptınız, hava alanları yaptınız, hastaneler yaptınız, bizim üzerimizde baskı vardı kaldırdınız. Vatandaş dilini konuşmak istiyordu, konuşuyor. Türküsünü söylemek istiyordu, söylüyor. Vatandaşları siz rahatlattınız. Eli silahlı teröristler var. Lütfen Cumhurbaşkanımız, başbakanımız operasyonları kesmesin. Sonuna kadar devam etsinler. Bu namussuzlar bitirsinler´ diyorlar. Eli silahlı teröristleri temizlerseniz biz burada rahat oluruz, ama temizlemezseniz bizi çakalların önüne atmış olursunuz, diyorlar. Oradaki vatandaşın devletle bir sorunu yok ki. Orada yaşayan masum insanların, Kürt kökenli kardeşlerimizin Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle bir sorunu yok. Bayrakla bir sorunu yok, ezanla sorunu yok, Türk´lerle hiçbir sorunu yok.  Ama yurt dışındaki fitne ocaklarının beslediği, finanse ettiği, dağa sürdüğü, kandırılmış zavallı insanlarda sorun var. Onlarda din yok, iman yok, vicdan yok, insaf yok. Yiğitlik yok, karşınızda düşman yok ki savaşasınız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örgüt kalmadı. Günümüzde tek başına iktidar işte bunlar için isteniyor.?

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: VİCDAN İNSAF İMAN