Verim düşük kalite yüksek

9.09.2016 09:07:23

Türkiye´nin çerezlik ay çekirdeği üretiminde önde gelen illerinden olan Kayseri´de çiftçiler hasat ettikleri ürünlerini satmaya devam ediyor.


Kayseri Ticaret Borsası Başkan Vekili ve Yeşilkent Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İştahlı, çiftçilerin ürünlerini topladığını ve satmaya başladığını ifade ederek, ? Bu yıl ay çekirdeği sektöründe verim geçen yıla göre biraz düşük ama kalite çok yüksek? dedi.
Verimin az olmasında en büyük etkenin çiftçilerin geçen yıla göre ay çekirdeği ekimini daha az yapmasından kaynaklandığını söyleyen Mehmet İştahlı, ? Biz de Kayseri Ticaret Borsası olarak sürekli çiftçilerimizin yanındayız onları destekliyoruz. Çiftçilerimizde gözü gibi baktığı ürünlerindeki kaliteyi görünce mutlu oldular. Hak ettiler. İnşallah gelecek yılda bu kalitede ürünler yetiştirilir ve ülke ekonomimize katkısı olur. Bu yıl ay çekirdeğindeki fiyatlar ortalama 4,5-5 lira arasında ?dedi.
Kayseri´de ay çekirdeği ekiminin en çok Yeşilhisar, Yazır, Kızık gibi birçok bölgede yapıldığına dikkat çeken Mehmet İştahlı, ? Ay Çekirdeği yetiştiriciliği yapan çiftçimize devletimizin desteği artmalı. Çünkü destek artarsa ekim yapan çiftçimiz artar ve hem çiftçimiz hem de ülke ekonomimiz kazanır? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Verim düşük kalite yüksek