Veliler fiyatlardan şikâyetçi

17.09.2016 10:50:04

Yeni eğitim- öğretim yılı 19 Eylül de açılıyor. Kurban Bayramı´ndan sonra açılacak olan okullar bu yıl velilerin bütçelerini zorluyor.

Bu yıl okulların açılışı Kurban Bayramı´ndan hemen sonra olunca okul alış verişine çıkan veliler de bir hayli zorlandı. Okulların açılmasına birkaç gün kala okul için alış veriş telaşına kapılan veliler, en uygun fiyatlar için çarşı pazar gezmeye başladı. Her ne kadar ilkokula başlayan öğrenci ile ara sınıfta okuyan öğrencinin masrafları farklı olsa da fiyatlar velileri zorladı. Hem iyisini hem de uygun fiyatlısını almak isteyen velilerle satıcılar arasında pazarlıklar sürüyor.
Kitapların ücretsiz dağıtılıyor olması velilerin yüzünü güldürüyor olsa da kırtasiye masrafları bütçeleri zorluyor. Bir öğrenci için kaleminden defterine, boyasından renkli kâğıdına kadar yapılan alış veriş 80-100 TL arası değişiyor. Okul alış verişin de en çok bütçeyi zorlayan okul kıyafetleri oluyor. Her ne kadar bazı okullarda serbest kıyafet uygulaması olsa da kendi kıyafeti olan okullar da var. Kendi forması olan okulda okuyan öğrencilerin masrafı da fazla oluyor. Bir öğrenci için tüm okul kıyafeti 100 ile 150 TL arasında değişiyor.
Haber: Şerife Atasever



Anahtar Kelimeler: Veliler fiyatlardan yetçi