Veli de yönetici de mağdur

30.07.2015 09:21:51

Dershanelerin temel liseye dönüştürülmesi ile birlikte, lise öğrencilerine diploma, yüksek ortalama ile mezuniyet, dershane dışında etüt kursları, ders merkezi, etüt merkezi adı altında ve okul derslerini de kapsayan bir çalışma yapacakları sözleriyle res

 

 

 Ama bu durum alt kesimden olan öğrenci grubunu olumsuz yönde etkiledi. Bu durumu göze alan bir çok öğrenci temel liseye kaydını yaptırdı. Dershaneleri dönüştüren bakanlık, 2-4 bin arası değişen dershaneleri 8.000 ile 15.000 arası etüt kursu modeline getirmiş oldu. Bütün dershaneler temel lise faaliyete geçemedi. Ruhsatını alan yöneticiler ise Milli Eğitim Bakanlığından gelecek olan haberi beklemekteler. Bu durum velileri de, yöneticileri de mağdur etti. Öğrenciler kaydını yaptırmak için bekleme sürecindeler. Bir çok dershane ciddi zarar gördüklerini dile getirdiler.

İstasyon Caddesi´nde bulunan Rota Dershanesi kurucusu İsmail Göksu, ?Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığından gelecek olan karar için velilerimizin bir kaç gün daha beklemelerini, temel lisenin yanında kurs olarak kayıt yapma hakkı verme durumu var? dedi.

Karar gelirse hem temel lise hem de dershane şeklinde devam edebileceklerini ifade eden Göksu, ?Anayasa mahkemesinin verdiği karara göre dershane ibaresi de durur deniyor. Karara göre iptal etme hakkımızda olabilme ihtimali var. Biz iptal etmek istiyoruz çünkü fiyatlar 8 bin veya 16 bin lira arasında fiyatlar, fiyatlar böyle olunca herkes kayıt yaptıramıyor. Dershane fiyatları daha uygun olduğu için her kesim faydalanabiliyor. En azından biz o eşitsizlik ortadan kalksın istiyoruz.Diğer bir durum ise öğrenciye 3 bin 2 yüz elli lira kadar yardım yapılacak duyurusu.Ama her öğrenciye verilecek yardım değil,kime çıkarsa bu yardımdan o öğrenci yararlanacak. Biz zaten mecbur kaldığımız için temel lise yapma kararına uyduk. Önümüzde iki seçenek vardı ya kapanacak yada temel lise olacak. Son durumdan sonra Anayasa mahkemesinin bu durumu iptal ettiği zaman dershane kavramı devam edebilir. Bizde öyle devam etmek istiyoruz. Dershane ruhsatımız 1 Eylül´e kadar geçerli. O günden sonra iptal olacaktı ama bu kararlardan sonra iptal olacağını düşünmüyorum. İşin açığı son açıklamayı bekliyoruz. Milli Eğitim açıklayacak ama Anayasa mahkemesinin sözünün üzerine söz yoktur Türkiye´de. Temel liseye çok fazla rağbet olacağını da düşünmüyorum çünkü Kayseri´de her temel lisenin 40-50 civarı öğrencisi var.50 öğrenci ile hiç bir gider karşılanmaz. Vatandaşımızın maddi durumu ortada.Durumu olan zaten özel okula gönderiyor.Bazen çok zeki çocuklar para durumundan okuyamıyorlar.Yani biz kesinlikle dershane olarak devam edip eşitsizliği ortadan kaldırarak alt kesim çocuklarını da mağdur etmemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber: Mukadder Karakaş



Anahtar Kelimeler: Veli yönetici mağdur