VEKİLLER BOŞ KONUŞUYOR

3.03.2020 09:29:00

İYİ Parti Kayseri Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, 'Çarşamba söyleşileri'ne konuk oldu. Yücel, sert eleştiriler yaparken önemli açıklamalar da bulundu.

ERDOĞAN HAKLI; BELEDİYE BAŞKANLARI ŞEHRE İHANET EDİYOR

Önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ardından İYİ Parti saflarında yer aldınız. Gerek Kocasinan Belediye Meclisi'nde gerekse Büyükşehir Belediye Meclisi’nde etkin muhalefetiniz ile gündeme geldiniz. Sizin gördüğünüz Kayseri’nin belli başlı temel sorunları nelerdir?


Birçok vekil Ankara'dan Kayseri'ye mesaj gönderiyor.  ama hepsi boş!

Öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi 2014 yılı Mart Seçimleri ile Meclis Üyesi olarak görev aldım. Düşünüyorum ki, 5 yıl boyunca Milliyetçi Hareket Partisinin Belediyelerdeki en etkili en güçlü seslerinden biri oldum.  Bunu kamuoyu belirttiği için ben de paylaşıyorum. İlerleyen süreçte Milliyetçi Hareket Partisinde yer almayınca İYİ Parti’den gelen Belediye Başkanlığı teklifine Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev aldığım için kabul edemedim. Sonra ki süreçte İYİ Parti bana ısrarla tekliflerde bulunurken kendilerine döndüm. İYİ Parti Belediye Başkan adaylığını kabul edemedim ama İYİ Parti de başka bir görev olabilir dediğimde “biz seni Belediye Meclis Üyesi görmek istiyoruz” dediler. Bugün de İYİ Parti’nin hem Kocasinan’da hem Büyükşehir’de Belediye Meclis üyeliğimi yapıyorum aynı zaman da İYİ Parti Kayseri Grup Başkan Vekilliği yapıyorum. 
Kayseri’nin en temel sorunları aslında çok basit bir soru gibi gözükse de çok açılması gereken konular Kayseri’nin imarla yaşamıyla ilgili Belediyelerle ilgili birçok sorununu hayata geçiriyor, dinliyor sorunları çözmeye çalışan Belediye Ekipleri ile hep bürokratları ile istişare ediyoruz. Aslında Kayserinin sorunu 1-2-5 diye sınırlandırmayalım. Gelişmemiş bir Kayseri söz konusu. Vatandaşlarımıza Güneydoğuna gitmelerini öneririm Denizli’ye, Bursa’ya, Manisa’ya, Diyarbakır’a, Mardin’e gitmelerini isterim. Sonra görecekler Kayseri nerede?  Bunun 30 yıl öncesinde Kayseri Türkiye’nin 8 büyük ilimizden birisiydi. Fakat şimdi 30. Sıraya gelmeye başladı. Önümüze çok şehir geldi. Bunların örneklerini hangi açıdan olduğunu da söylerim. Maddi açıdan Gayrisafi milli hasılaya göre Kayseri’mizin edindiği aldığı hissesini düşen ödediği vergiye göre tekrar dönüş şu an 30. Sırada. Vergilendirmede 11. 12. Sırada olan Kayseri var. Vergi ödüyoruz fakat bunun dönüşüm anlamında bizim elde ettiğimiz gayrisafi milli hasıladan devletin bize yapmış olduğu ödenek 30. Sırada.  Bu Kayseri siyasilerinin, belediyeleri’nin  devlete kendini iyi anlatamaması sonucudur ve bu Kayseri’nin sorunudur. Şu anda birçok vekilimiz Ankara’dan Kayseri’ye mesaj gönderiyor. Bu teklifte bulundum, şunu istedim.. Hepsi boş…  

AK Parti 50 yıl değil 50 dakikalık proje dahi yapamadığını kendi  itiraf etti.
Geçtiğimiz günlerde 20 bin nüfuslu mahallede okul olmadığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendiniz. Mahallede ki en son durum nedir? Bunun bur geri dönüşü oldu mu?
Olmaz mı? Sayın Bakanımız haricinde herkes aradı. Bu mahallemiz meşhur yeni oluşan Kocasinan’ın göz bebeği sosyetenin oturduğu Belediye Başkanlarımızın anlatırken gurur duyduğu yeni bir mahalle oluşturuyoruz. Kayseri’nin en lüks yerini inşa ediyoruz dediler. Hakikaten yapılan inşaatlara bakıldığında bu bir gerçek. Fakat bu mahallemizde okul unutmuşlar! 50 yıllık projeler yapıyoruz diyen Adalet kalkınma Partisi 50 yıl değil de 50 dakikalık proje dahi yapamadığını kendi itiraf etti.  Bende Sayın Bakanım Kayseri’ye geldiğin de sosyal medya üzerinden dikkat çekmek istedim. Sayın Bakan Adalet Kalkınma Partisi Bakanı gibi davrandı. Sadece Adalet Kalkınma Partisi İl Teşkilatı ve Adalet Kalkınma Partisi yakın ve yandaşları ile görüşüp muhalefeti dinlemeden Kayseri’ye terk edip gitti. 
Ama Bakan haricinde birçok bürokrat ile bunu görüştük. Hepsi de şu ifadeyi kullandı. “Teşekkür ediyoruz, gündeme getirdin. Sayın Bakan’a bir şekilde bu ulaşır ama Bakanın programı çok yoğundu. Kusura bakmayın. “ dediler ben de hak veriyorum Sayın Milli Eğitim Bakanı Bakanımız okul unutulmuş mahalle ile ilgileneceğine daha önemli bir programı elbet vardır. 

Milliyetçi Hareket Partisi savunduğum görüşten uzaklaşmıştı
Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi şu an ise İYİ Parti. Peki, neden İYİ Parti?
Milliyetçi Hareket Partisi’nde ben görev süremi tamamladığımı düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi bana bir Belediye Meclis üyeliğinde vermesi gereken en güzel görevi verdi. Bende laiki ile bu partimize hizmet verdim. Fakat ilerleyen süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin Adalet Kalkınma Partisi ile çok yakın ve aynı fikri paylaşıyor olması bende biraz rahatsızlığa dönüşmüştü. Yıllarca savunduğum İddia ettiğim Adalet Kalkınma Partisi’nin politikaları ve işinin yanlış olduğunu düşündüğüm bir ortamda Milliyetçi Hareket Partisi’nin yanında olması benim çok kabul edebileceğim bir durum değildi. 

Her şeyi hemen ülkenin kaosuna bağlayıp da geçişi illegalleştirmemek lazım.

İYİ Parti de istifalar varken; Sizde Milliyetçi Hareket Partisi’ne bir dönüş söz konusu olabilir mi?
Siz aklınızdan geçirmeyin. Benim aklıma da sokmayın. Böyle bir durum söz konusu değil.  Biz şöyle bir kimlikteyiz. Hangi Parti’nin tabanından oy aldığını unutmayan, Aldığımız oya saygılı olan bir partiyiz. Biz partimizden istifa da etmeyiz. Görevimizden de ayrılmayız. Bunu yapan arkadaşların da ayrılışlarını bazen çok normal görüyorum. Yapabilirler ama ayrılış sebeplerini doğru açıklamalılar. Her ayrılan vatan millet bayrak felsefesi gütmemeli çünkü Türkiye Cumhuriyeti hiçbir siyasi parti eline verilmemiştir. Vatan, millet, bayrağı bu kavramlar herkesin öz değeridir. Her şeyi hemen ülkenin kaosuna bağlayıp da geçişi illegalleştirmemek lazım. Bunu yapanlara saygı duyuyorum. Açıklamalarını doğru bulmuyorum. 


Bende Sayın Cumhurbaşkanımıza katılıyorum. Bu Belediye Başkanları hakikaten şehre ihanet ediyor.
Kayseri’de AK Parti Belediyeciliği hâkim. İş başında ki Belediye Başkanlarının beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz tavırları var mı?
Adalet Kalkınma Parti Belediye Başkanlarının birçok tavırlarını beğeniyorum. Halka ifade ettikleri, söz verdikleri her ne varsa öz veri ile tamamen tersini yapıyorlar. Muhalefet olarak bunu çok beğeniyorum. Bunun da vatandaşın bir an önce görmesini umuyorum. Sayın Belediye Başkanlarının seçim dönemlerinde 150 projeden bahsettiklerini hatırlarsınız. 150 projeden herhalde 2’si 3’ü şu an gündemde konuşuluyor. Hayata da geçmiş değil sadece konuşuluyor. Mesela böylesine bir ifadeyi 5 yıla seçilmiş bir belediye başkanının 1 yılını bitirmek üzereyken 150 projenin en azından bir otuz kırkının hayata geçmiş olması gerekmez miydi? Maalesef böylesine pervasızca seçim havasında konuştuklarını yerine getirmeme geleneklerini çok beğeniyorum. Belediye Başkanlarını yakınen tanıyorum. Çok kıymetli arkadaşlar. Bireysel olarak baktığımız da hakikaten kıymetli arkadaşlar ama bu görevleri o arkadaşlarımızdan daha iyi yapabilecek Kayseri’de çok kıymetli arkadaşlar var. Söz vermek siyasette en önemli şey. Bin siyasetçi söz veriyor ise iki kere düşünecek. Verdiği sözü yerine getirecek. Başkanlar görevlerini seçimden sonra unuttular. Buna bağlı da bir gayretleri olmayışı ise emin olun beni çok üzüyor. Belediye Başkanlarımızın önünde 4 yılları var bu 4 yılları umarım hakikaten büyük gayret içerisinde halka hizmet anlamında ortaya bir takım projeler koymalarını ve biz de bunlara hemen destek olmak istediğimizi söylemek istiyorum.
Biz Mecliste el kaldırırken muhalefet olalım olmayalım yapmıyoruz. Kayseri’miz için iyi olan her şeye canı gönülden destek oluyoruz. Hizmet gelsin biz Adalet Kalkınma Partisi mi değil mi gerçekten bakmıyoruz. Tabana hizmet götürelim de nasıl olursa olsun anlayışındayız. Bu anlamda biz el uzatıyoruz ama Belediye Başkanlarında bu uzattığımız ele bir karşılık görmüyoruz. Sürekli biz herkesle uzlaşırız diyorlar ama bir maddeler üzerinde konuştuğumuz da kamuoyu görüyor uzlaşmıyorlar. Fakat unutuyorlar sandık 4-5 yılda bir halkın önüne tekrar koyuluyor ve yüzde atmışları yetmişleri görmüş ve Kayseri ölçeğinde yüzde seksen beş doksanları görmüş Adalet ve Kalkınma Partisi iki ortak artık yüzde elli birleri zor gördüler. Bakın Sayın Cumhurbaşkanı çok katlı binalar vatana ihanettir dediğinde hala yerel yönetimlerde ihanet edildiğini gördük.  Bugün Sahabiye Mahallesi’nde yirmi yirmi bir katlı binalar varken Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’da çok katlı binalara vatana ihanet diyor. Bende Sayın Cumhurbaşkanımıza katılıyorum. Bu Belediye Başkanları hakikaten vatana ihanet ediyor. 

Meral Akşener'den tebrik 
Ankara ziyaretiniz nasıl geçti? 
 Ankara’ya grup toplantısına gittik. Çok sıcak bir ortam ile karşılaştık. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hanım Kayseri’de ki adımlarımızı yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini söyledi. Bu da bizi gururlandırdı. Kayseri’ye geldiğinde görüşeceğimizi ziyaret edeceğini, iyi çalıştığımızı dile getirdi.

4 yıl sonra hak ettiğimiz yerde  olacağımğızdan eminim

4 yılın sonunda İYİ Parti başa gelirse Kayseri için değişen ne olacak?
ü  Ben iktidara Belediyeler anlamında geleceğimizi net görüyorum. İYİ Parti olarak donanımlarımız üst düzeyde. Biz bugünkü Belediye Başkanlarımızdan daha iyi bu işi yapabileceğimizi halka anlatıyoruz. Kademe kademe anlattık. Bir önce ki seçimlerde ben bir partiden Belediye Başkan Adayı olacaktım. Yaptırdığımız anketlerde o ilçenin Belediye Başkanı ile benim oyumun aynı çıktığını gördük. Yerel yönetimlerde hem parti hem şahıs çok önemlidir bunu unutmayın. Bu ikisini birleştirdiğiniz de başarılı olacaktır. Halkın gerçek sandıktan çıkan oyları ile zaten İYİ Parti hak ettiği yerde olacağından biz eminiz.
 



Anahtar Kelimeler: VEKİLLER KONUŞUYOR