VATANDAŞLARIN ATIL BİNA KORKUSU

22.08.2014 10:56:48

Cumhuriyet Meydanı ve çevre caddelerinde bina cephe giydirmesi yapılırken, İstasyon Caddesi üzerindeki boş ve atıl bina vatandaşları korkutuyor.

Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda başlattığı ve halen devam ettirdiği bina cephe giydirme çalışmaları aralıksız sürürken, Cumhuriyet Meydanına 100 metre uzaklıktaki 3 katlı atıl görüntüye sahip bina, bölge esnafının ve vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Bölge esnafı ve vatandaşlar yaptıkları açıklama da “ Kayseri gelişen ve güzelleşen bir şehir ancak Cumhuriyet Meydanına 100 metre uzaklıktaki bu bina hem görüntüsüyle hem de yıkılma tehlikesiyle, bizleri ve müşterilerimizi tehdit etmekte, belediye yetkililerinden bu atıl binanın kısa sürede yıkılması istiyoruz ve Kayseri’ye yakışır bir iş merkezinin kazandırılmasını istiyoruz ” diye konuştular. İstasyon Caddesi sonunda bu atıl bina gibi bir başka binanın da olduğunu ifade eden bölge esnafı, bu atıl görüntüye sahip binaların Kayseri’nin tarihi il görüntüsüne yakışmadığını vurguladılar.