VATANDAŞLARIMIZ ACELECİ DAVRANMASINLAR?

20.08.2015 10:46:37

Hükümet kurma görevinin son haftasında altın çalkantılı halde. Geçen haftalarda çok büyük düşüş yaşayan altın fiyatları dün itibari ile hızlı bir yükselişe geçti. Erken seçim açıklamaları nedeni ile hem dolar hem de altında büyük hareketlilik meydana geld

 

 

 

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Nisda Kuyumculuk sahibi Adnan İncetoprak,  ?Son günlerde altın piyasasında çok ciddi bir yükseliş söz konusu? dedi.

Yükselişin ilk etapta döviz fiyatlarından kaynaklı olduğunu ifade eden İncetoprak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ?Altın fiyatları ONS bazında değer kazandı. Dolar 2.90, 2.92 seviyesine geldi. Bu seviye ile birlikte altında yüzlü seviyelerin üzerine çıktı. Şuan iç piyasada gr altın 104-105 lira arasında değer bulurken, çeyrek altın 172 civarında seyrediyor. Tabii vatandaşın talebi ilk etapta altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte bozdurma yönünde. Fakat vatandaşlarımız bozdurma açısından erken davranmamalılar. Çünkü hükümetin kurulamaması adına bir erken seçimde söz konusu olduğu düşünülürse ilk etapta fiyatların 105 liranın üzerine çıkması durumu bekleniyor. Kasım ayında erken seçim süresi gerçekleşirse gram fiyatında 108 TL kadar olması bekleniyor. Dolar için gelecek müdahalelerde, Merkez Bankası´nın müdahalesi burada ön planda olacak. Yalnız bu iç piyasadaki terör sorunu ve seçim belirsizliği devam ettiği sürece kısa vadeli sönük bir çözüm olur. O yüzden altın daha da ileri gidecek gibi görünüyor. Ama vatandaşlarımız altınlarını elden çıkartmak için acele etmesinler.?

Haber: Berna Utaş Utangan