"VATANDAŞIMIZA ULAŞIYORUZ"

26.02.2015 10:31:07

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, vatandaşların başvurularının yanı sıra, kaymakamlık bünyesinde ilk defa yapılan projeler ve kampanyalarla yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştıklarını belirterek, "Vatandaşlarımıza hizmet ve sorunlarını gidermek için buradayız

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, vatandaşların başvurularının yanı sıra, kaymakamlık bünyesinde ilk defa yapılan projeler ve kampanyalarla yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştıklarını belirterek, "Vatandaşlarımıza hizmet ve sorunlarını gidermek için buradayız" dedi.
Görev yaptığı diğer yerler ile Kocasinan ilçesinin farklılıklarını anlatan Kaymakam Ali Candan, "Kocasinan 380 bin nüfusu, merkez ilçe oluşu Kayseri'nin genel imkanları burada da mevcuttur. Bu imkanlardan da yararlanıyoruz. Vatandaşlarımız rahatlıkla bu hizmetleri alabilmektedirler. İdari ve mahalli hizmetlerden en iyi şekilde yararlanıyorlar.
Merkez ilçe olmasından dolayı başta biraz farklı gelmişti. Fakat burada görev yapmaktan çok memnunum. Karşılaştıracak olursak müstakil ve merkez ilçe olmasından ve hizmet alma açısından dolayı Kocasinan daha önceden çalıştığım ilçelere göre daha şanslıdır" diye konuştu.
"Biz vakfımız imkanlarıyla kömür yardımlarıyla birlikte yaklaşık olarak 21 bin vatandaşımıza yardım yaptık" diyen Kaymakam Ali Candan, "Bunlardan 1 milyon 750 bin nakit yardımı, 1 milyon 450 TL'likte aile yardımımız oldu. Toplamda 3 milyon 200 bin TL'lik vakfımızın kendi imkanlarıyla yaptığı yardımlarımız var. Bunun yanında şartlı nakit transferi, dul maaşı gibi bunlardan da merkezi idareden gelen 7 milyon 380 bin TL'lik yardım var. 2014 yılı içerisinde toplamda 10 milyon 200 bin TL'lik yardım yapıldı" ifadesinde bulundu.
Kocasinan Kaymakamlığında ilk defa sosyal projeler ortaya koyarak vatandaşlara ulaşılmasını sağlayan Kaymakam Ali Candan, "Sosyal projelerimizin çoğu sosyal yardımlaşma vakfımız vasıtasıyla yapmaktayız. Sosyal yardımlaşma vakfımızdan sosyo ekonomik düzeyi düşük olan toplumun en yoksul kesimine hitap etmekteyiz. Bunlar vatandaşların müracaatları üzerine yaptığımız yardımlar olduğu gibi bunun yanında biz de vatandaşa ulaşmak istedik. Belirli projeler ve kampanyalar yaparak da ulaşmaya çalıştık. 89 yaşlı vatandaş için ‘yaşlılarımız baş tacımız' adlı bir proje gerçekleştirdik. Bu proje çerçevesinde bu yaşlılarımızın günlük bakımları, temizlikleri, yeme içme gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere yine sosyo ekonomik düzeyi düşük olan ama eğitimli sertifikalı bakıcılarımız vasıtasıyla bunların her türlü ihtiyaçları gideriliyor. Biz de bazen bu insanları ziyaret ediyoruz ve onlara yalnız olmadıklarını ve devletin yanlarında olduklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında 50 kadar ailemizin çocuk sahibi olamadıklarını tespit ettik. Bunula ilgili ‘hayaller gerçek oluyor' projesini gerçekleştirdik. Burada en az 3 yıl evli olup çocuğu olmayan ve bir yıldır ilçemizde ikamet eden sosyal yardımlaşma vakfının kriterlerine uyan vatandaşlarımıza ilk planda ilaç tedavisi, aşılama ve bunlara olmazsa tüp bebek tedavisi yaptırıyoruz. Bu tedaviler Erciyes Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde üniversite hastanesinde yapılmaktadır. Bu tedavi şuana kadar 4 ailemize uygulandı. Bunun yanında ‘bilinçli anneler sağlıklı çocuklar' kampanyası yaptık. Burada vakfımızdan yaralanan ailelerle ilgili bunlardan hamile olan kadınlara yönelik burada bir hastanemizle iş birliği içerisinde 7 branşta uzman doktorlarımız vasıtasıyla bu ailelere sağlıklı hamilelik nasıl olur bunlarla ilgili geniş kapsamlı bir bilgilendirme semineri oldu. Geçen Ramazan ayında yaşlılarımızdan kimsesi olmayan vatandaşlara yönelik toplam 54 vatandaşımız vardı. Onların evlerine iftarlık her gün 4 kap yemek götürdük. Milli eğitim olarak ta değişik projelerimiz var. Okullarımızın birebir yaptığı bizim de takip ettiğimiz, arkadaşları teşvik ederek desteklediğimiz projeler var. ‘Sağlıklı gençlik mutlu gelecektir' diye bir projesi ve eğitim liderleri akademisi projesi adı altında ilçemiz sınırları içerisinde 350 okulumuzun idarecilerine ve rehbere öğretmenlerine yönelik olarak uyuşturucuyla mücadeleye yönelik, çocuk istismarına yönelik, pedagojik eğitimle ilgili müdürlerimizin idarecilerimizin bilgi seviyelerini artırıcı değişik seviyelerde seminerlerimiz olmaktadır. Her şeyden önce vatandaşlarımıza hizmet etmek için onların sorun ve ihtiyaçlarını gidermek için buradayız. İnsanlar bunun karşılığında bize çok sıcak davranıyorlar güzel tepkiler almaktayız vatandaşlarımızdan" ifadesinde bulundu.
Kaymakam Candan, "2014 yılında yapmış olduğumuz projelerimiz devam etmektedir.' Yaşlılarımız baş tacımız' projesi ve ‘ Hayaller gerçek oluyor' kampanyası devam etmektedir. Bunun yanında 2015 yılında Çanakkale zaferinin 100.yılı bu projeyi erken başlattık. ‘100.Yılda Çanakkale Ruhu' adı altında 8 ayrı projeden oluşmaktadır bu. Yaklaşık olarak 900 milyon TL'lik bir proje.2015 yılında uyguladığımız en büyük projemiz bu. Bunların yanında gelir getirici projelere de yer vermek istiyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik projeler üretiyoruz" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: "VATANDAŞIMIZA ULAŞIYORUZ"