Vatan AK Parti'ye yürüdü!

14.03.2015 09:43:02

Vatan Partisi üyeleri, Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Avşar'ın cezaevine atılmasını protesto etmek için Ak Parti İl Binası'na yürüdü.

    

   Gezi olayları sırasında ‘Diktatör Tayyip' sloganı attığı iddiasıyla 14 ay hapis cezasına çarptırılan Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Avşar, perşembe günü tutuklanıp Kayseri Merkez Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Bu olaya tepkilerini Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Vatan Partisi İl Binası'ndan Ak Parti İl Binası'na yürüdü. Ak Parti İl Binasına kadar sloganlar eşliğinde yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup Ak Parti Binası'nın önünde Çevik Kuvvet Ekipleri ve Toma'yla karşılaştı.  Yürüyüş grubu binanın önünde de ‘Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Kahrolsun AKP Diktatörlüğü, Tayyip'in Hakkından Vatan Gelecek' sloganlarını kesmedi.

   AKP İl Binası'nın önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Eyüp Salahattin Karakaş, Vatan Partisi'nin İl Yönetim Kurulu Üyesi Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Aslan'ın 1 yıl 2 ay hapis cezası alıp tutuklandığını ifade edip, Bir ülkede devletin üç kuvvetini kontrol altında tutan, 4. Kuvvet olarak kabul edilen medyayı baskı altına alan, anayasaya ve yasalara aldırmayıp istediği gibi hareket eden, iş adamlarına baskı uygulayan bir kimseye diktatör demek suç mudur yoksa bir gerçeğin ifadesi midir? Takdiri büyük Türk milletine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

   Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, Erdoğan'ın hukuk bilmediğini vurgulayarak, Anladığımız kadarıyla tarih de bilmiyor. O zaman öğrenecek. Gençlikle uğraşanlar, hukuku keyfinin aracı haline getirenler yıkılırlar. Erdoğan üniversitelere giremiyor. Sokakları halka kapatmadan sokağa çıkamıyor. Bir cumhurbaşkanı ülkesinin gençliği, insanları tarafından hırsız, katil, diktatör olarak anılıyorsa o cumhurbaşkanı cumhurun başkanı değildir. Aykutalp arkadaşımızla telefonda konuştuk. ‘Arkadaşlarıma güveniyorum, yalnız olmadığımı biliyorum' diyor. Erdoğan eğer gençlikle uğraşmaya kararlıysa o cezaevlerini büyütsün. Bizi unuttuysa Silivri zindanlarının yıkılışını hatırlasın” dedi.

   Çevredeki vatandaşların ‘Recep Tayyip Erdoğan' sloganlarına , ‘Tayyip'in Hakkından Gençlik Gelecek' sloganıyla karşılık veren grup Vatan Partisi İl Binası'na geri döndü.

   Haber: Ayşenur Sarıkaya

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Vatan AK Parti’ye yürüdü!