VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

30.03.2015 09:51:33

Osmaniye`de mayın patlaması sonucu 2011 yılında şehit düşen Jandarma Er Zeynel Kapucu`nun cenazesi, annesinin `yanıma gömün` vasiyeti üzerine Muğla`nın Milas ilçesinde bulunan mezarından alınarak, Kayseri`nin Tomarza ilçesinde ki annesinin mezarının yanın


Osmaniye`de 2011 yılında mayına basması sonucu şehit düşen Jandarma Er Zeynel Kapucu`nun cenazesi o dönemde ailesi Muğla`nın Milas ilçesinde yaşadığı için buraya defnedilmişti. 2 ay önce rahatsızlanan şehit Kapucu`nun annesi Fadime Kapucu, vefat etmesi durumunda memleketi olan Kayseri`nin Tomarza ilçesine defnedilmek istemiş ve şehit oğlunun naaşının da Milas`tan getirilerek yanına defnedilmesini istemişti.
Şehit Jandarma Er Zeynel Kapucu`nun naaşı, dün Muğla`nın Milas ilçesinde bulunan mezarından alınarak Kayseri`ye getirilmiş ve Tomarza Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Şehidin cenazesi, bugün düzenlenen törenin ardından annesinin mezarının yanına defnedildi. Törene, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Jandarma Er Zeynel Kapucu`nun ağabeyi Bilal Kapucu, "O zaman ki şartlar dolayısıyla ailemiz orada yaşadığından şehidimizi Muğla Milas`a defnetmiştik. Daha sonra annem vefat etmeden önce kendisini Tomarza`da defnetmemizi vasiyet etti. Muğla`da yakınımız kalmadığı için şehidimizi annemizin yanına defnettik. Şehidimiz artık Tomarza`da. Tomarza`dan geçen herkesi bir fatiha okumaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 



Anahtar Kelimeler: VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ