Vali Orhan Düzgün işitme engelli öğrencilerle

4.12.2014 10:35:36

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle işitme özürlü öğrencileri makamında kabul etti. Vali Düzgün işitme engelli öğrencilere satranç takımı hediye etti.

Develi Cemal Nevzer Erciş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Vali Düzgün ziyarette, “Engelli yakınlarımızın güzel yaşaması, onların mutlu olması bizim ve tüm toplumun mutluluğu olarak görüyoruz” diyerek öğenciler hakkında öğretmenlerinden bilgi aldı.
Vali Düzgün, ülkemizde çok sayıda engellilere eğitim veren okulların açıldığını ifade ederek, “Sadece işitme engellilere yönelik değil, diğer engelli gruplara da yönelik, başta zihinsel engelliler olmak üzere ülkemizin hemen hemen her vilayetinde bu okullar eğitime öğretime açıldı” dedi. Toplumun yaklaşık %10’a yakınında bir engel durumunun söz konusu olduğunu söyleyen Vali Düzgün, “Neredeyse hemen hemen her ailede, her ailede olmasa bile yakın akrabalar içerisinde bir engelli olduğunu görüyor ve biliyoruz. Bu nedenle onların eğitimi, aileleriyle beraber diyalogları bakımından destek veriliyor. Bir el becerisini kazanmaları da son derece önemlidir” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda öğrencilerden çiçek alan Vali Orhan Düzgün, tüm öğrencilere satranç takımı hediye ederek yüzlerini güldürdü.
Haber: Ayşenur Sarıkaya (Stajyer)