Vali Süleyman Kamçı´nın ?10 Kasım? Mesajı

9.11.2018 18:00:36

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Türkiye Cumhuriyet´in temellerini atarak Türk ulusunun yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük komutan ve güçlü devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde kendisini minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz" ifadesinde bulunduğu açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 
"Türk Milleti´ne, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milleti´nin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Komutan ve Devlet Adamı Atatürk´ün gönüllerdeki erişilmez yeri değişmeyecek, O´na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir. 
Bugün Millet olarak vazifemiz ?Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır? sözlerinde olduğu gibi Atatürk´ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren nesiller yetiştirerek, ihtiyaç duyacakları özgüven ve inanca sahip olmalarını sağlamaktır. Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye´nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, büyük lider ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, O´nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz."