VALİ DÜZGÜN´E DEPREM HAFTASI ZİYARETİ

4.03.2016 09:10:22

Vali Orhan Düzgün, 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Kayseri İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Atsız ve personelini makamında kabul etti.



AFAD´tan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş´ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Düzgün, deprem hazırlıklarının koordinasyonunu sağlayan ve afet durumlarında ilk akla gelen kurum olan AFAD´ın çalışmalarının önemine değindi.
Vali Düzgün, varlığının önemi en çok felaket dönemlerinde ortaya çıkan teşkilatların başında gelen AFAD´ın hem teşkilat yapısı hem de teknik donanım olarak son yıllarda önemli değişimler yaşadığını hatırlatarak, fonksiyonel bir yapıya kavuşan AFAD´ın her türlü felaket durumları için hazır olduğunu söyledi.
Vali Düzgün, felaketlerin ülkemizden uzak olmasını temenni ederek, ?İhtiyaç duyulan durumlarda da Allah yokluğunuzu da göstermesin? dedi.
AFAD Müdürü Osman Atsız da 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası dolayısıyla eğitim seferberliklerinin devam ettiğini söyleyerek, hafta dolayısıyla yapılacak etkinliklerle ilgili Vali Düzgün´e bilgiler verdi.