VAATLERE İNANDIK MI?

9.05.2015 10:11:06

Her parti seçim vaatlerini ilan etti, en revaçta ki ise asgari ücretteki artışlar… Peki, vatandaş bu vaatler hakkında neler söylüyor. İşte cevabı!

 

Seçimlere neredeyse bir ay kaldı. Bütün partiler seçim çalışmalarına hız verdi. Partiler seçim vaatlerini tek tek açıkladılar. Peki, seçmenin gözünde en çok hangi partinin vaatleri etkili oldu, vaatler oy oranlarını nasıl etkiler? Merak ettik vatandaşlara sorduk. Sizce 7 Haziran seçimlerinde hangi parti yüzde kaç oy alır?

 

Ali Bozkurt

MHP barajı geçemez. AKP yüzde 47, CHP yüzde 21 alır. HDP yüzde 3,5 alır. Diğer partilerin hepsi de sallıyor. Hiç kimse inanmaz bu ortada dolanan seçim vaatlerine. Ev hanımlarına bin 5 yüz lira maaş vereceklermiş. O zaman herkes çıkar evinde oturur.

 

Erdoğan Esen

AKP tek başına yine alır oyları. Yüzde 48 AKP, yüzde 27 CHP, yüzde 17 MHP, HDP'de barajın altında kalır diye düşünüyorum. Diğer bütün partilerin vaatleri saçma geliyor. Türkiye'nin yaşadığı şu şartlarda kim 5 bin lira maaş verebilir ki. Hiç biri beni etkilemiyor vaatleri ile.

 

Seyhan Savaşkan

Yüzde 40 AKP, yüzde 25 CHP, yüzde 16 MHP, yüzde 8'de HDP alır diye düşünüyorum. Eğer iktidara gelirde 5 bin lira maaş verirlerse dükkânı kapatıp hemen organizeye gideriz bizde. Seçim vaatlerinin gerçekçi olduğunu düşünmüyorum ben sıradan bir vatandaşım örneğin kanun teklifinden ne anlarım.

 

Songül Erdoğan

Bence bu seçimi CHP alacak. AKP'nin oylarının yarısını alacak bence. Bence HDP'nin seçime girmesi hiç etkilemeyecek. İnsanların geçim şartları artık çok zorlaştı. AKP'nin iktidarını da gördük. Açlık sınırı ortada. Bu seferde CHP'ye verip şansımızı deneyeceğiz. Hepsinin iktidarını görmek istiyoruz.

 

Kezban Gayret

Bence AKP alacak. Yüzde 70 oranında oyları toplayacak. Diğer partilerin verdiği seçim vaatlerinin hiç birine de inanmıyoruz. Hiç inandırıcı değiller. Herkesin vaadi başa geçene kadar.

 

Ahmet Tekçe

AKP alır. Yalnız muhalefet güçlü geliyor diyorlar. AKP birinci parti olarak çıkar yine. Seçim vaatlerinde de bütün partiler asgari ücrete kafayı takmış durumdalar. Hepsi ben iktidara gelirsem şu kadar yapacağım diye konuşup duruyorlar hepsi de üfürmeden başka bir şey değil. Asgari ücreti 5 bin lira yapacağım diyen parti kendi dediğine inanıyor mu acaba diye bende merak ediyorum doğrusu. Arkadaşlarla da konuşuyoruz da herkes aynı fikirde bol keseden attıklarını düşünüyoruz.

 

Hülya Karakaya

Vaatlerden ileriye gidemiyor maalesef. Hiç birine inanmıyorum ben. Eğer memleketimizi düşünmüş olsalardı birbirlerine destek çıkarlardı. Tek dertleri koltuk mevkii sahibi olmak. İnancımız kalmadı artık.

 

 Haber: Berna Utaş Utangan



Anahtar Kelimeler: VAATLERE İNANDIK MI?