Vaadlere kanıp oy veren hakeder!

26.10.2015 09:21:16

-Büyük Birlik Partisi´nin (BBP) geçtiğimiz haftasonu Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirdiği Kayseri mitingi beklenen ilgiyi görmedi.

 

 

 

 

Alanda yaklaşık olarak 3 yüz kişi vardı.Oldukça sakin geçen mitingde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Alana gelen vatandaşlar polisler tarafından aranırken, içeri girmek isteyen araçlarda özel eğitimli köpekler tarafından arandı.

Partililere 15.00´de mitingin başlayacağı duyurulsa da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici alana 1,5 saat rötarlı geldi. Dış tarafta bekleyen partililere sık sık anons yapılarak ön taraflara gelmeleri istendi.

Ahmet Destici alana gelmeden milletvekili adayları kısa birer konuşma gerçekleştirdi.

BBP Genel Başkanı Ahmet Destici, devleti kuracakların BBP´liler olduğunu ifade ederek, ?Yüreği Allah vatan millet sevgisiyle yanıp tutuşan Kayserili kardeşlerim yüce Allah´ın selamı ile selamlıyorum. Ülkemizin her bir toprağı şehit toprağı ile sulanıyor. Buraya gelmeden son şehidimiz Onur´un evine uğrayıp taziyemizi ilettik. Bir seçim atmosferindeyiz. Bir terör problemimiz var. Her gün bu kanlı örgüt askerimizi, polisimizi şehit etmekte. Elbette bunlar batının emperyalist güçlerinin ellerine verdiği yol haritasıyla hareket ediyorlar? dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nu eleştiren Destici açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ?AKP iktidarı da 13 yıldır iktidar olmasına rağmen terörü bitiremedi. Üstelik müzakere masasına oturdular. Adına da çözüm süreci dediler. Batsın sizin çözüm süreciniz. Bu ülkenin başbakanı değil misin, buyur Yüksekovaya buyur Şırnağa oralarda miting yap. Batıda herkes miting yapar. AKP´nin yaptığı gibi burayı taşeron işçilerle doldurulmadık. Buraya otobüslerle insanlar getirmedik bizler. Herkes kendi özgür iradesi ile geldi. Çözüm sürecidir tutturmuş gidiyorlar.  Çözüm sürecini çöpe attık demiyor, buzdolabında diyor. 1 Kasım´da tek başımıza iktidar olursak tekrar çıkartacağız diyor. Bu süreç devletimizi milletimizi ayrıştırmaya doğru götürüyor. Neden sadece askere ve polislere saldırıyorlar biliyormusunuz bunu size başbakan yada cumhurbaşkanı söylemez çünkü kendi iktidarını kurmaya çalışıyorlar. Biz bütün bunların hesabını soracağız. Eyyy AKP sen kimin projesini uyguluyorsun. PKK=PYD bunu anlayamıyorlar mı?.?

Barış mitinginde yaşanan patlamaya da değinen Destici, ihmalin olduğunu ifade ederek, ? Eğer ihmal yoksa Ankara´nın göbeğine nasıl iki tane canlı bomba gelebiliyor. Faturayı emniyet müdürlüğüne ve gariban memurlara kestiler. Birde bu patlamalar iktidarımızı engellemek için yapıldı diyorlar. Utanmadan oy istiyorlar. Acaba bu patlamalar iktidar için mi yapıldı? Bütün meselelerin farkındayız ve çözümümüz var. Bomba hadisesinde sorumluluk kabul etmiyorsun, çalışmalara gelince sorumluyuz diyorsun. Sayın başbakan yetkilimisin yetkisiz misin? Vatandaşlara sesleniyorum eğer siz bu vaadlere kanıp oy verirseniz bunları hakediyorsunuz. Bu durumları haketmiş olursunuz. Biz bu meydan da asgari ücreti 1.500 lira yapacağız dediğimizde kaynağı nereden bulacaksınız diyen iktidar şimdi kendi diyor. Onlar nereden bulacak peki bu kaynağı. Bizde o zaman bunu soralım? dedi.

?Hainler hainliklerini yapmaya devam edecekler? sözleriyle konuşmasını noktalayan Destici, alandan ayrıldıktan sonra parti binasına giderek partililerle beraber oldu.

Haber: Ayşenur Sarıkaya& Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: Vaadlere kanıp veren hakeder