UYGUR TÜRKLERİ UNUTULMADI

20.01.2015 17:39:00

Kayseri Lisesi öğrencileri Çin zulmü yüzünden Doğu Türkistan'ı terk etmek zorunda kalan ve Kayseri'ye yerleştirilen yardıma muhtaç Uygur Türklerini unutmadı.

Uygur Türkleri için başlatılan yardım kampanyasından bahseden Kayseri Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Anıl Taylan Gerçek kampanya hakkında “Kayseri Lisesi öğrenci meclisi olarak Doğu Türkistan’daki zulüm ve baskıdan kaçıp gelen kardeşlerimize yardım etmek istedik. Bu vesileyle bağış kampanyası düzenlemeye karar verdik. Bundan yüzyıl önce vatan savunması söz konusuyken üstüne düşen görevi şehitlik mertebesiyle yerine getiren Kayseri Lisesi öğrencileri bundan yüzyıl sonrada üzerine düşen yardım etme görevini biriktirdiği harçlıkları vererek yerine getirmiştir” dedi.
Kayseri halkının da bu konuda bilinçli davrandığını ifade eden Anıl Taylan Gerçek” Yaklaşık 40 kiloya yakın pirinç yardımı yapıldı. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin özellikle pirince ihtiyacı vardı. Çünkü başka gıdayı pek fazla tüketemiyorlar. Şuan sadece pirinç yiyebiliyorlar. 7 litreye yakın yağ toplandı. Temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi için temizlik malzemesi toplandı. Kayseri Lisesi öğrencilerinden ayrı olarak Kayseri halkı da bize yardımda bulundular. Ayrıca Kayserililer bize yardımlarını getirmeye devam edebilirler” şeklinde konuştu.