UYGUN DEĞİL SİZİ DIŞARI ALALIM

24.03.2015 10:06:13

AK Parti aday adayı Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, STK temayülünde Yozgatlilar Derneği Başkanı olması nedeniyle oy kullandı. Oy kullandıktan sonra salondan çıkmayan Erkılıç'ı parti yetkileri nazikçe uyardı.

 

AK Parti yaklaşık 2 bin STK, vakıf ve dernek yöneticilerinin katılımıyla temayül yoklamasını tamamladı. 91 aday adayının oylandığı temayüle Kuddusi Erkılıç'ın hareketleri damga vurdu. Aday adaylarının oylama yapılan salona girmesi, seçmenleri etkilememeleri nedeniyle yasaktı. Ancak Yozgatlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olması hasebiyle Erkılıç'a bir ayrıcalık tanınarak salona çıkmasına ve oy kullanmasına izin verildi. Oy kullanma işlemini tamamladıktan sonra salonu terk etmesi gereken Erkılıç, salonda kalmış ve oradaki STK yetkilileri ile sohbet etmeye başladı. Yaklaşık 15 dakika sohbet eden Erkılıç'ı AK Partili görevlisi uyardı. Görevli, Erkılıç'a, Efendim burada olmanız uygun değil, sizi dışarı alalım” dedi. Uyarının ardından Kuddusi Erkılıç mekânı terk etti.

Oy kullanma işlemini tamamlamasının ardından gazetemize değerlendirmelerde bulunan Erkılıç, hem değerlendiren hem de değerlindirlen olduğunu belirtti.

Erkılıç, Yozgatlılar dernek başkanı olduğunu hatırlatarak, Dolayısıyla hem değerlendiren hem de değerlendirilen konumundayız. Burada çok kıymetli aday adayı arkadaşlarımız var. STK'ların bir görüş bildirmesi demokrasinin aslında temelinde STK'ların ne kadar önemli olduğunun ve bunun bilincinde olunduğunun göstergesidir. Partimizin bu noktada STK'lara verdiği kıymet ilerleyen zamanlarda daha da artacaktır. Bu STK'ların görüşlerine önem verilmesi olayı Ak Parti'nin başlattığı bir uygulama” dedi. 

Bazı sivil toplum yetkililerinin AK Parti'nin yaptığı bu uygulamayı eleştirdiğini ifade eden Erkılıç, Bu bir görüştür, bu toplumun nabzını tutma açısından bir görüştür. Yalnızca temayül değil, bunun dışında anketler de yapılıyor. STK'lara önem verildiğini göstermesi açısından önemli bir uygulama. Her gruptan farklı yorumlar yapılabilir ama burada önemli olan partinin niyetidir. Bunlar geleceğe yatırım olarak düşünülmeli. Bu manada da partiye herkes teşekkür etmelidir” diye konuştu.