UYARIYORUZ

3.08.2016 09:46:28

Sarımsaklı barajında hafta sonu Y.E isimli vatandaşın boğularak hayatını kaybetmesiyle ilgili S.S. Ova Sulama Birliği Müdürü Orhan Oba bir açıklama yaptı.

Yaz geldi, havalar ısındı. İnsanlar serinlemek için deniz ve havuzlara akın etti. Bu durum yanında bir çok felaketi de beraberinde getirdi. Zira özellikle sulama barajı ve göletlerinde yaşanan boğulma olaylarında büyük bir artış meydana geldi. Son olarak Sarımsaklı barajında hafta sonu Y.E isimli vatandaş boğularak hayatını kaybetti. Tüm bu olaylardan sonra S.S. Ova Sulama Birliği Müdürü Orhan Oba bir açıklama yaptı. Tüm vatandaşları uyaran Oba, özellikle ilimiz sınırları içerisinde tehlike işaretlerinin ve uyarı levhalarının bulunduğu baraj ve göletlere girilmemesini istedi. Sarımsaklı Barajı´nın da yüzmek açısından son derece tehlikeli olduğunu ve bunu belirten işaret ve levhaların yer aldığını dile getiren Orhan Oba, ?Sarımsaklı Barajı bir sulama barajıdır. Kesinlikle yüzülmesi güvenli değildir. Biz bunu belirtmek için baraj göletinin her yanına uyarı levhaları astık. Bununla da yetinmeden her saat başı uyarı anonsları yapıyoruz. Güvenlikçi arkadaşlar sürekli baraj kenarında insanlarımızı uyarıyor. Buna rağmen özellikle hafta sonları piknik için gelen vatandaşlardan gölete girenler oluyor. Sonuçta acı olaylar ile karşı karşıya geliyoruz. Hafta sonu bunu bir kez daha yaşadık. Çok üzgünüz. Her türlü tedbir alınmasına rağmen insanların bu konuya duyarsız kalması oldukça üzücü. Buradan bir kez daha önemle uyarıyorum.
Kesinlikle Sarımsaklı Barajı´na yüzmek için girmeyin. Ne kadar iyi yüzme bilirseniz bilin, bu tür yerler yüzmek için olumsuz şartlar barındırıyor. Biz her türlü tedbiri alsak ta burada en büyük görev insanlarımıza düşüyor. Lütfen serinlemek için gittiğiniz yerlerde uyarı tabela ve afişlerine uyun. Duyarlı olalım, sonu facia ile bitecek olaylara imza atmayalım? dedi.
Haber: Bekir ASLANTAŞ



Anahtar Kelimeler: UYARIYORUZ