ÜŞÜMÜYORUM

6.01.2015 10:47:11

Kayseri'de köşe başlarında mendil satan, kilo tartan yüzlerce çocuktan birisi Zeynel. Üşümemek için kartona oturmuş, yağmurdan korunmak için ise bir kuytuya çekilmiş hali insanların yüreklerini dağladı.

Her köşe başında, her sokakta gün geçmiyor ki dilenen, yardım isteyen çocuk görmeyelim. Özellikle Suriyeli mültecilerin nüfusunun artmasıyla bunların sayısı oldukça arttı. Ancak küçük Zeynel onlardan birisi değil. Danışmentgazi Mahallesi’nde oturduklarını söylüyor Zeynel. Soy ismini ise söylemekten kaçınıyor, bilmiyorum diyor. Bilmediği soy ismi değil aslında utanıyor, korkuyor.

Karton üzerinde soğuktan korunuyor

Gaziantepli olan anne ve babası kâğıt toplayarak geçimini sağlıyor. Evleri kira ve 7 kardeşten bir tanesi yalnızca Zeynel. 3. sınıfa gittiğini söylüyor, derslerim çok iyi diyerek de ekliyor. Mahcup bir hali var. Karton üzerine oturmuş, yağmurdan korunmak içinde bir köşeye çekilmiş. Elinde bir baskül, kilo tartıyor. Bununda bir fiyatı yok, ne verirsen diyor.

“Üşümüyorum!”

Üzerinde ince bir eşofman, üşüyen ellerini saklıyor. Üşümüyorum diyor ama ellerini eşofmanın içinden de çıkarmıyor. Gururlu, dilenmiyor anlının teriyle para kazanıyor. Yetkililerden Zeynel’e ve onun gibi gururlu, dilenmeyip çalışan çocuklara yardım elini uzatmaları bekleniyor. 

Haber: Dilek Bolat