ÜST GEÇİT YAPTIR HAYAT KAZAN!

10.05.2016 10:01:04

Change.org adlı internet sitesinde ?Bir imza at, üst geçit yaptır, binlerce hayat kazan!´ başlığıyla başlatılan imza kampanyası bin 5 yüze yakın destekçi buldu.

 

 

Trafik kazalarının son yıllarda gösterdiği artış, yaşanılan can kayıplarından sonra Erciyes Üniversitesi öğrencisi duruma sessiz kalmayarak Change.org adlı internet sitesinde imza kampanyası başlattı. Muhatabı TC Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Kayseri Valiliği Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, Kayseri Talas Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Kayseri Valiliği olan imza kampanyası bin 5 yüz destekçi buldu.

 

İnternet sitesinde başlatılan imza kampanyası için bir açıklama yazan öğrenci, ??Bir İmza At, Bir Üst Geçit Yaptır, Binlerce Hayat Kazan !´ isimli kampanyamızı halk yararına bir amaç için başlattık, kazaların azalması ve trafikteki sorunların çözüme kavuşturulması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencileri olarak kurduğumuz Genç Kanatlar Grubu´nun çok önemli bir hedefi var: Trafikte bir yaya daha ölmesin! Üniversiteye başladığımızdan beri üniversite çevresindeki akan trafikte çok kayıp verdik. Kayıp bir de olsa yüz de olsa çok büyük bir rakam. Gençler ölüyor, pırıl pırıl bir nesil trafikte can veriyor. Her gün o tehlikeyi yaşayan bireyler olarak ölen arkadaşlarımıza ne olduğunu, neden bu kazaların yaşandığını çok iyi biliyoruz. Bir anlık dikkatsizlik, aşırı hız, sabırsızlık ve eksik olan üst geçitler!

Daha birkaç ay önce yurtlar bölgesinde feci bir kaza yaşandı ve gencecik bir arkadaşımız vefat etti. O ilk değildi! Ama son olması en büyük dileğimiz. Özellikle yurtlar bölgesindeki yoğun yaya ve araç trafiği bu gibi kazaların her gün yaşanabileceğini gösteriyor. Kız yurdu, erkek yurdu ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi´nin de yer aldığı bu bölgede, geniş yolların ve kavşakların bulunduğunu çevrede yaşayanlar çok iyi bilir. Günden güne canlanan bölgenin daha çok kazaya gebe olabileceğini düşünüyor ve herkesi imza kampanyamıza desteğe çağırıyoruz. Ayrıca yıllardır görev yapan belediyemizin bu ihtiyaca en kısa sürede cevap vereceğine gönülden inanıyoruz. Giden hayatlar geri gelmeyecek ancak bir imzanız ile başka hayatları korumak sizin elinizde. Dileriz bu kampanyayı imzalar ve güzel bir şeylerin olmasına katkıda bulunursunuz? şeklinde yaptı.

Başlatılan kampanyayı imzalayanlar da kampanyaya yorumları ile destek oldu. O yorumlardan bazıları ise şöyle:

?İmzalıyorum çünkü kazazedelerden biri de benim. Belediye otobüsü çarptı. Çok şükür hayattayım ama sonrası öyle zor ki kimse yaşamasın.? ?Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın hayatı için bu projenin yapılmasının elzem olduğunu düşünüyorum.? ?Can kayıpları artık yaşanmasın.? ?O bölgeden pek çok kez geçtim, o yurtlarda kalan çok fazla tanıdığım var ve bir sınıf arkadaşım o bölgede kaza geçirdi. Daha ne olsun...? ?Gerekli bir şey.? ?İmzalıyorum çünkü her bu yollardan geçiyorum birçok kaza oldu yeni kazalar olmasın diye üst geçit yapılmasını istiyorum.? ?Gerçekten çok büyük bir eksik, sorumsuz ve bilinçsiz sürücü ve yayalar yüzünden birçok can gidiyor. Ve yetkililer sorumluluk almıyor oysaki yapılabilecek üst geçit ve alınabilecek önlemler sayesinde bunun önüne geçebiliriz.?

Haber: Berna Utaş

 

 



Anahtar Kelimeler: GEÇİT YAPTIR HAYAT KAZAN