ÜNSAL`DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

26.02.2015 10:51:50

AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Bülent Ünsal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya geldiği toplantıda, "Esnafın, sanayicinin ve sivil toplum kuruluşlarının sesi olacağım. kimsesizlerin kimsesi olacağım" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Bülent Ünsal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya geldiği toplantıda, "Esnafın, sanayicinin ve sivil toplum kuruluşlarının sesi olacağım. kimsesizlerin kimsesi olacağım" dedi.
Ünsal, toplantıda kendisini tanıtarak, "1964 yılında Kayseri`dei doğdum. Halen Kayseri`de ikamet ediyorum. İlk, orta ve lise tahsilimi Kayseri`de üniversite tahsilimi Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladım.
Mezuniyetim sonrası baba mesleği olan peynir çeşitleri imalatı ve toptan ticareti üzerine talıştım. Yedek subay olarak yaptığım askerlik dönüşü kendi soyadımı taşıyan eczanemi açtım. Daha sonra optik işletmesi açtım. Sanayi ve ticari alanda bir çok şirket ortaklıklarım, vakıf ve dernek uyeliklerim oldu.
12. Bölge Kayseri-Niğde-Yozgat Eczacı Odası`nda 4 dönem başkanlık olmak üzere 25 yıl süre ile görev yaptım Halen Türk Eczacılar Birliği Kayseri delegesiyim. Türk Eczacılar Birliği`nin yapılanmasında rol oynadım. Türkiye genelinde mesleki örgütlenmede aktif oldum. Eczacılarla devlet arasındaki kavganın çözüme ulaşmasına katkı sağladım.
Kayseri`deki 15 akademisyen odayı birbirine yaklaştırıp birlikte hareket edebilme çalışmalarını başlattım. Halen bu birliktelik sürmektedir. Siyaset ile tanışmam Refah Partisi`ne üyelik ile başlamıştır. Kurulduğundan beri gönül verdiğim AK Parti Kayseri teşkilatında İl Başkan Yardımcısı olarak 4 yıl çalıştım. Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyesi olarak Tanıtım Medya ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevini yürüttüm. Ayrıca Engelliler Koordinasyon Merkezi`nin İl Başkanlığı nezdindeki faaliyetlerini koordine ettim.
AK Parti Siyaset Akademisi ve bir çok mesleki ve kişisel eğitim prağramlarına katıldım. Ankara Birlik Vakfı Üyesiyim. Dedem ve babama ahde vefa olarak 5 yıl süre ile Sivaslılar Derneği ve Federasyon Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum. Odacılık faaliyetlerim döneminde kent konseyi toplantılarına katkılar verdim. Evli ve 2 çocuk babasıyım" diye konuştu.
Ünsal, "Hedefim 25 yıldır sürdürdüğüm tüm bu faaliyetlerdeki tecrübemi 25. dönem de Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne taşımak ve 2023 vizyonunu ortaya koyan AK Parti hükümetlerinde görev alıp liyakatimle katkı koymaktır" diyerek şunları söyledi:
"AK Partinin önemli bir projesi olan sağlıkta dönüşümün ilaç ve eczacılık mesleği alanında da Kayseri, Niğde ve Yozgat illerinde yapılanmasını yönettim. Halkımızın ilaca kolay erişimini sağladım. 4 yıl boyunca koordinatörlüğünü yaptığım Yahyalı ilçemizde çok güzel birlik ve beraberlik sağladık. AK Partimizin oy oranlarını yüzde 80`lerin üzerine çıkardık. Sadece şahsım Ak Partimize binlerce üye kazandırmıştır. İki yıl boyunca partimizin tanıtım ve medya ile olan faaliyetlerini yönettim. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığımızın faaliyetlerine katkılar sağladım. AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Faaliyetlerini Kayseri ayağını koordine ettim.
İlçelerimizde organize sanayi ve tarım bölgelerinin kurulması için çalışacağım. İlçelerimizin kalkınmada öncelikli yöneler statüsüne alınması amacı ile kalkınmada önceliğin ilçelerden ilçeler bazında indirilmesi için çalışacağım.
Arazi, tarla, tapu kayıtlarının toplulaştırma çalışmaları bir an önce başlatılmalıdır. Bu uygulamanın başlatıldığı ilçelerde ekim masrafları yüzde 38-42 civarında düşmüştür. Arazıların değeri ise 3 ila 5 kat artmıştır. Tüm ilçelerde meyveciliğin gelişmesi için çalışmalar yapacağım. Sağlık alanında yapılan reformlarda kervan yolda düzelir mantığı ile yapılan ve halen bitmeyen sürekli değişim sürecinin daha akılcı politikalarla insanımızın ve hizmet üreten birimlerin sorunlanının çözümü için katkı koymaya çalışacağım.
Aşırı hantal bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumunun işleyişindeki bürokratik mevzuatçı anlayışın hızmetin alımını kolaylaştıracak daha protim yöntemler geliştirmesi için de ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde çözümler üretilmesi için çalışacağım.
Üretimden ticarete, gerek organize sanayi gerekse küçük orta sanayi işletmelerinin ve ticarethanelerin tüm sorunlarını geçmişte şirket ortaklıklarım ve yaşadığım tecrübelerimle takip edeceğim.
Ak Parti hükümetlerinin bu zamana kadar göstermiş olduğu büyük başarıyı kaldığı yerden kucaklayıp bayrağı bizden sonraki nesillere taşıyacağım."



Anahtar Kelimeler: ÜNSAL`DAN GÖVDE GÖSTERİSİ