ÜNİVERSİTEDE ÖNEMLİ GÜN!

17.12.2015 10:29:37

Erciyes Üniversitesi Rektörlük seçimle bugün gerçekleştirilecek. 11 aday, kıyasıya yarışacak.

 

  Erciyes Üniversitesi, bugün rektörünü seçiyor. 11 adayın yarıştığı seçimlerin hayli çekişmeli geçmesi bekleniyor.

   Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi´nde kurulan sandıklarda 1100 öğretim üyesi oy sandığa gidecek ve tercihini belirleyecek. Bugün sabah 09.00´da başlayacak oy kullanma işlemi, 18.00´da sona erecek? Seçim sonucunun açıklanmasının  ardından en çok oy 6 aday YÖK´e bildirilecek. Daha sonra ise YÖK´ün  mülakatının  ardından  bu 6 adaydan 3´ünü eleyecek.  Kalan 3 adayın ismi ise 25 Aralık´ta Cumhurbaşkanı´na gönderecek. 25 Aralık´tan sonra Cumhurbaşkanı, adaylardan birini Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü´ne atayacak. Cumhurbaşkanlığı kararının açıklanmasının ardından ise belirlenen Erciyes Üniversitesi Rektörü´nün ismi ve kararının Resmi Gazete´de yayımlanmasıyla birlikte seçimler tamamlanmış olacak.

İŞTE ADAYLAR:

Prof. Dr. Hamza Çakır (Rektör Vekili), Prof. Dr. Muhammed Güven (Tıp Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. İsmail Kayar (Hukuk Fakültesi Eski Dekan), Prof. Dr. Bünyamin Kaplan (Tıp Fakültesi Öğretim üyesi), Prof. Dr. Sebahattin Ünalan (Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Mehmet Emin Yüksel ( Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Mustafa Alçı (Mühendislik Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Ali Ünal (Tıp Fakültesi öğretim üyesi), , Prof. Dr. Şefaattin Severcan (İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi), Prof. Dr. Zafer Gönülalan (Veteriner Fakültesi öğretim üyesi). Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç (Tıp Fakültesi öğretim üyesi ).

  Bugün tamamlanacak olan Rektörlük seçimleri öncesi, adaylar arasında heyecan had safhaya ulaşırken, sandıkta kimin ilk 6 içinde olacağı ise büyük merak konusu. Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: ÜNİVERSİTEDE ÖNEMLİ