ÜFLEYEN ÜFLEYENE

6.03.2015 09:58:07

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü büyük bir gizlilik içerisinde yapılan ve oy pusulaların torbayla Ankara'ya gönderildiği AK Parti temayül yoklamasında her vekil aday adayı sonuçları kendine göre değerlendiriyor.

 

Aday adaları başvuru sürecini geride bırakan AK Parti geçtiğimiz hafta cumartesi günü de temayül yoklamasını tamamlayarak, Kayseri'den milletvekili adayı olacak 9 kişinin ismini belirleme çalışmalarında büyük yol kat etti. Ankara'dan gelen 5 kişinin gözetiminde tamamlanan temayül yoklamasında 91 isim oylandı. Oy pusulaları da direk Ankara'ya gönderildi. Sonuçların açıklanmayacağı ve büyük gizlilik içerisinde yürütüleceği açıklanmıştı, ancak gazetemiz temayül yoklamasından en yüksek oy alan 6 kişinin ismine ulaştı. Ancak temayüle giren çoğu isim listeyi kendisine göre değerlendiriyor. Birçok kişi temayülden bir çıktığını ifade ederken, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ise temayül sonucu hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi. Hüseyin Cahit Özden'e Elimize geçen ilk 6 ismi sorduğumuzda ise, siz söylediniz ben öğrendim. Hiçbir bilgim yok. Sonuçları öğrenmek istemedim” dedi.

İşte temayülden çıkan ilk 6 isim

AK Parti aday adayı Mustafa Aksu'nun kesin diye nitelediği listede temayül yoklamasında en yüksek oyu alan vekil aday adayı Mehmet Özhaseki oldu. İkinci sırada ise Kayseri AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan ve Ak gençlikle diyalogu yüksek olduğu bilinen Ali Ekşi oldu. AK Parti Kadın Kolları'nın desteklediği Havva Talay Çalış da temayülden 3. olarak çıktı. Geriye kalan 3 isim ise sırasıyla şu şekilde: Avşar Aslan, Mustafa Aksu ve Kemal Tekden.

6 ile 10 Mart arasında mülakat yapılacak

Öte yandan, temayüle katılan AK Parti milletvekili aday adayları 6 ile 10 Mart arasında Ankara'ya giderek bir mülakattan geçecekler. Şu an milletvekilliği görevini sürdüren vekillerin adaylığını da üst kurul değerlendirecek. Şu anki milletvekilleri 6 ile 10 Mart arasındaki mülakat sürecine de katılmayacak. AK Parti'de 3 dönem kuralı gereği Kayseri milletvekillerinin birçoğu aday olamayacak. Şu an görevini sürdüren ve yeniden aday olacak isimler ise şu şekilde: Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Pelin Gündeş Bakır.

Hüseyin Cahit Özden: Başarılı bir temayül geçirdik

AK Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, temayülü değerlendirerek, Bizim için önemli olan temayülün rahat ve huzurlu yapılmasıydı. Onu sağladığımız için başarılı bir temayül geçirdiğimize inanıyorum. Biz görevimizi en başarılı şekilde yaptık.  Temayüle katılacak bütün arkadaşlara eşit mesafede olmamız önemliydi. Kimseye bir ayrıcalık göstermedik. Herkesin aynı şekilde temayüle katılmasını sağladık. Bu yüzden çok da mutluyum” ifadelerinde bulundu. 

En iyi biz yaptık

Türkiye genelinde en başarılı temayül yoklamasını Kayseri'nin yaptığını bildiren Özden, Temayül sonuçlarını Ankara'da sosyal bilimciler incelediler. Blok bir liste bulamadıkları için en sağlıklı temayülünün Kayseri'de yapıldığını söylüyorlar. Bütün arkadaşlarımızdan teşekkür aldık. Biz burada bir blok liste çalışmasına müsaade etmedik. Bu nedenle de olaylar tamamen dağınık çıktı” diye konuştu.

Haber: Dilek Bolat

 



Anahtar Kelimeler: ÜFLEYEN ÜFLEYENE