UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüplerimiz belli oldu

21.05.2018 18:16:50

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Kayserispor UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler arasında yer aldı.

TFF Kulüp Lisans Kurulu yaptığı toplantıda lisans adayı kulüpleri; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı´nda aranan Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali kriterleri yönünden inceledi ve 2018-2019 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.

 

Yapılan incelemeler sonucunda 20 Kulübün UEFA Lisansına başvurduğu görülüp, bunlardan Spor Toto Süper Lig´den Atiker Konyaspor, Beşiktaş A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., Kasımpaşa A.Ş., Kayserispor, Evkur Yeni Malatyaspor, Medipol Başakşehir FK, Teleset Mobilya Akhisarspor ile Spor Toto 1.Lig´den Çaykur Rizespor A.Ş. ve İstanbulspor A.Ş. UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

Ulusal Kulüp Lisans başvurusunda bulunan 52 kulübün dosyaları üzerinde yapılan inceleme sonucunda; Spor Toto 1 . Lig´den Gazişehir Gaziantep FK, TFF 2. Lig´den SBS İnşaat Kırklarelispor, Menemen Belediye spor, Ottocool Karagümrük, Sancaktepe Belediye spor ve Tuzlaspor A.Ş. kulüpleri Ulusal Lisans almaya hak kazandı.

Buna göre; 12 Kulüp UEFA Lisansı, 6 Kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı.

TFF Kulüp Lisans Kurulu TFF 2.Lig´den TFF 3.Lige düşen 6 kulübe, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı´nın 26/3. maddesine göre herhangi bir yaptırımın uygulanmamasına karar vermiştir. Kurul, kalan 48 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ve/veya 60 gün ek süre tanıdı.* 

* Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı´nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XII tablosu ilgili maddeleri uyarınca.