TUVALETTE 13 SAAT!

3.10.2015 09:42:35

Argıncık´ta tuvalette mahsur kalan Mustafa Durmuş´u çilingir kurtardı. 13 saatin ardından dışarı çıkabilen Durmuş, ?Bütün gece çok korktum. Kimse sesimi duymadı? diyerek gözyaşı döktü.

 

 

 

Geçimini kâğıt ve şişe toplayarak kazanan Mustafa Durmuş, önceki gün akşam saatlerinde Argıncık Toptancılar Sitesi´nin girişinde bulunan umumi tuvaleti kullanmak istedi. Erkekler kısmının çok kirli olduğunu ve lambasının çalışmadığını söyleyen Durmuş bu nedenle bayanlar kısmına geçtiğini belirtti.

Toptancılar Sitesi´nden kâğıt ve boş şişe topladığını, akşam saatlerinde işini bitirince tuvaleti kullanmak için geldiğini belirten Durmuş, ?Önce erkekler kısmına baktım içerisi çok kirliydi. Abdest alıp namaz kılıyorum, üzerimin kirlenmesini istemedim. Hava karardığı içinde bayanlar kısmına kimsenin gelmeyeceğini ve orasının daha temiz olacağını düşündüğüm için orayı kullanmak istedim. Tuvaletin içerisine geçtiğimde bir ışık belirdi, içerisi dolu diye bağırdım ama galiba sesimi duymadı. Kapıyı kilitleyip gitti. Uzun süre bağırdım, kapıya vurdum ama sesimi kimseye duyuramadım? şeklinde konuştu.

Hiç uyumadan, karanlıkta ve sessizlikte geceyi geçiren Durmuş´un imdadına sabah iş yerlerini açmak için gelen esnaflardan biri yetişti. Esnafın sesini duyunca seslenip yardım istediğini ifade eden Durmuş, ?Sabaha kadar ayakta kapının arkasında durdum. Tesadüf geçen birisi sesimi duydu. Bana seslenince dayanamayıp ağlamaya başladım artık. Sabaha kadar çok korktum içeride. Bir süre çıkacak bir yer aradım ama bulamadım. Camlar çok küçüktü? dedi.

Durmuş´un yardımına koşan esnafta, ? Tuvaleti kullanmak için geldim. Bir ara bir ses duydum. Gidip kapıya vurunca içeriden adının Mustafa olduğunu öğrendiğim vatandaş bağırmaya başladı. Kilitli kaldığını söyleyip yardım istedi. İlk önce 155´i aradım. Ekipler bir süre uğraştılar, açamayınca da çilingir getirterek kapıyı açtırdılar. Vatandaş haklı içeri girin bakın erkekler tuvaletine insan kullanmak istemiyor, o kadar kirli ki midemiz bulanıyor? ifadelerine yer verdi.

Kilitli kaldığı tuvaletten çilingir yardımıyla kurtarılan Mustafa Durmuş uzun süre gözyaşı dökerek oturdu. Kimlik kontrolü yapıldıktan sonra çıkmasına yardımcı olan çilingirin ücretini ödemesi istenince, cebinden çıkardığı cüzdanını göstererek, ?Sadece 6 TL param var. İstersen 5 TL´sini vereyim? demesi üzerine çilingir istemediğini belirterek polis ekipleri ile olay yerinden ayrıldı.

Haber: Berna Utaş Utangan 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: TUVALETTE SAAT