TURŞUCULUK MESLEĞİNİ YAŞATIYOR

19.01.2017 09:29:52

Her şeyin turşusunu yapan Bayram Usta, 43 yıldır bu işe emeğini vermiş Kayseri´de tanınan tek turşucu olduğunu iddia ediyor.

Adına sık rastladığımız meşhur turşucu Bayram Usta, muzdan balığa, balıktan yumurtaya, yumurtadan kozalağa çeşitli turşularıyla ilgi çekmeye devam ediyor. Yenilebilir her türlü yiyeceklerin turşusunu yapıyor. Bir de dükkânda gelen müşterilerine turşunun yanında kete veriliyor.
Bu işe küçük tezgâh arabasıyla başladığını dile getiren Bayram Usta; ?´15 sene kale içinde tezgâhta işimi sürdürdüm ve sonrasında dükkân açtım. Kale boşaldıktan sonra Millet Caddesi´nde bir dükkâna geçtik 2 yıl sonra da şu an bulunduğumuz Vatan Caddesi´nde devam ediyorum. Özelliğimiz 74 yılında başladığımız bu iş Turşucu Bayram adıyla tanınıyor olmamız. Üzüm sirkesi, tuz ve sarımsak ile yaparız turşularımızı o zaman daha lezzetli olur. Turşuyu iyi yapıyoruz ve müşterilerimiz de beğeniyor´´ dedi.
80 çeşit turşusuyla bilinen meşhur turşucu Bayram Usta´nın Avrupa ülkelerinden de sürekli gelen müşterileri de var. Bayram Usta; ??Özellikle 7. aylarda Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa´dan ailecek gelirler. Yurt dışından turşuya hasret kalan sürekli gelen müşterilerimiz var. Gerekirse sipariş üzerine ben de gönderiyorum´´ şeklinde konuştu.
Kayseri´de turşu asıl kete ile beraber yenir diyen Bayram Usta, faydalarına da değinerek; ??Kışın en fazla turşu suyu içeceksiniz. Özellikle acılı turşu suyu içilir. Nezle ve gribe çok iyi geliyor. Bunun yanında iştah açıyor, hazımsızlık ve bulantı varsa bunlara da iyi gelir turşu´´ diyerek konuştu.

(FOTO-HABER: Türkân Coşkun)