TÜRK MUTFAĞI EVRENSELLEŞİYOR

30.03.2015 09:37:16

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi meslek ve Sanat Kurslarında yeni bir kurs açılarak yurt dışından gelen üniversite öğrencelerine, yurt dışından görevli olarak ilimizde çalışan yabancılara yönelik olarak TÜRK YEMEKLERİ KURSU”

       

Melikgazi Belediyesi olarak her yıl KAYSERİ YEMEKLERİ” kursu açtıklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni bir çalışma ile sadece yurt dışından gelenlere özel Türk yemeklerini tanıtan, yapılışını öğreten ve çeşitleri hakkında bilgi veren hatta Türk mutfak kültürünü anlatan yeni bir kurs açarak yine bir ilke imza atacaklarını kaydetti.

TÜRK MUTFAĞI KURSU'nun 60 öğrenci ile sınırlı olacağını ve kayıtların devam ettiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç Melikgazi Belediyesi olarak yöresel kültür ve sanat eserlerine, kültürüne sahip çıkıyoruz. Ancak Kayseri her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. 4 üniversitesi ile adeta Birleşmiş Milletler binasına dönüşmüştür. Yani her kıtadan ve ülkeden öğrencilerin olması Kayseri'yi adeta bir dünya şehri yapmıştır. Melikgazi Belediyesi olarak artık yerellik ve bölgesellik çalışmaları yanında Türkiye hakkında bilgiler veren, kültür ve sanatımızı anlatan çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Bunun ilk örneği olarak sadece yurt dışından gelip Kayserimizde misafir olanlara özel TÜRK YEMEKLERİ kursu açıyoruz. Bu Melikgazi Belediyesinin yine örnek bir çalışması olacaktır. Kayseri'de yaşayan yabancılar aynı zamanda zengin ve çeşitli Türk Mutfağının güzelliklerini keşfedeceklerdir” dedi.

Türk Mutfağı kurslarına kayıt için gelen yabancı uyruklu misafirlerimiz ise Kayseri gibi gelişmiş, modern ve çevresi ile bütünleşmiş, misafirperver ve dost Kayseriler ile birlikte olmaktan çok mutluyuz. Boş zamanlarımızı da zengin ve çeşitli olan ve dünyaca ünlü olan Türk Yemeklerinin tat ve lezzetini ustalarından öğreneceğiz. Memleketimize gidince bizde ailelerimize yapacağız” dediler. 

Türk Yemekleri Kurslarının sadece İLDEM ile ESENYURT Sosyal ve Spor tesislerine verileceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Biz Mutfağımızı öğretmeye hazırız, onlarda öğrenmeye hazır” bundan dolayı sadece işin artık uygulama zamanın geldiğini sözlerine ekledi.