TÜRKİYE TEK PARTİ İKTİDARLARI İLE BÜYÜDܔ

5.05.2015 10:32:19

AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Kızık Mahallesi'nde halkın sevgi gösterileriyle karşılandı. Çiçeklerle karşılanan, folklor ekibi ile halay çeken Mehmet Özhaseki, istikrarın önemini vurguladığı konuşmasında Türkiye'nin koalisyon hükümetleri d

                          

 

AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'ye şiddetli yağmura rağmen Kızık Mahallesinde büyük bir ilgi vardı. Halkın sevgi gösterisiyle karşılanan Özhaseki, ısrarları kırmayarak kendisini karşılayan folklor ekibi ile birlikte halay çekti. Çocukların çiçeklerle karşıladığı Özhaseki, burada halka hitap etti.

 

AK parti öncesi üçlü koalisyon döneminde Kayseri ve Türkiye'nin hizmet alamadığını vurgulayan Mehmet Özhaseki, Kuzey Çevreyolu'nu örnek göstererek, Üçlü koalisyon hükümeti döneminde Kuzey Çevreyolunun yapılması için 150 trilyon lazımdı. Hükümet ise 750 milyon ödenek gönderdi. Onların verdikleri ödenekle çevreyol 200 senede ancak yapılırdı. O dönemde Ankara'ya hangi proje için gitsem önümüze setler çekildi” dedi.

 

Türkiye'nin tek parti iktidarları döneminde büyüdüğünü koalisyon hükümetleri döneminde ise krizler yaşadığını dile getiren Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye üç dönemde büyümüştür. O da güçlü iktidarların olduğu dönemdir. Bu dönemlerden birisi Rahmetli Menderes'in dönemidir. Onun döneminde Türkiye büyümüş, millet rahat etmiştir. İkinci büyüme dönemi Özal dönemdir. Türkiye Özal sayesinde değişimleri yakalamıştır. Üçüncü büyüme dönemi de 2002'den sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığındaki AK Parti hükümetleridir. Türkiye'nin krizler yaşadığı dönemler ise koalisyon hükümeti dönemleridir. Geriye doğru bakın, ne kadar koalisyon hükümeti, ne kadar azınlık hükümeti varsa en zorda kaldığımız dönemler o dönemlerdir. Nihat Erim dönemini hatırlarsınız. Nihat Erim aslında CHP'liydi. Ona Başbakanlığı verdiler. Deniz Gezmişler onun döneminde asıldı. Şimdi bakmayın CHP'lilerin üzülmüş göründüğüne. 2002'ye kadar ülkeyi idare eden DSP-MHP-ANAP iktidarındaki dönem de Türkiye'nin en zor dönemidir. Keşke başarılı olsalardı. Çünkü biz de bu ülkede yaşıyoruz. Ama bizde koalisyon hükümetleri tutmuyor. Bizde uzlaşma kültürü, ortaklık kültürü yok. Her birisi bir ses çıkardığı için ülke iyi idare edilmiyor. O yüzden istikrarı sağlayıp hızla ilerlememiz lazım.”  

 

AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin konuşması sırasında söz alan Kuşcağız Köyü Eski Muhtarı Sabri Çakır'ın sözleri Özhaseki'yi duygulandırdı. Kayseri seninle gurur duyuyor. Kurban olurum sana” diyerek, muhalefetin seçim dönemindeki vaatlerine kimsenin aldanmayacağını belirten Eski Muhtar Çakır geçmişte gece yarısı battaniyelerle SSK'da ilaç sırası beklediği günleri unutmadığını söyledi.