TÜRKİYE´DE BİR İLK

2.03.2016 09:26:09

Kayseri emniyeti, FETÖ´yü öven bir öğretmeni göz altına aldı. Savcılık kakarıyla gerçekleşen bu operasyon, ülke çapında bir ilk olarak dikkat çekti.

 

 

 

Kayseri´de sosyal medyadan Fetullahçı Terör Örgütü´nü öven, Milli Eğitim Bakanlığı´nda öğretmen olarak görev yapan bir kişi, göz altına alındı. Bu göz altı Türkiye´de milat olarak kayıtlara geçti.

Haber merkezimizin aldığı bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 33 yaşındaki B.U.´nun sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarından "paralel yapıyı" övücü nitelikte paylaşımlar yaptığı belirlendi. MEB´de öğretmen olarak görev yapan B.U.´nun paylaşımları mercek altına alındı. Bu sırada paylaşımlarını ısrarla sürdüren öğretmen, bir süre sonra

  ?Suçu ve Suçluyu Övme, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak´ suçlarından Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı TEM ekipleri tarafından yakalanarak sorguya alındı.

 

  B.U. hakkında soruşturmanın başlatıldığı belirtilirken, bu tip paylaşımlarda bulunanların, terör örgütünün propagandasını yapmaktan işleme tabi tutulacağı kaydedildi.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE