"TÜRKİYE HAK ETTİĞİ YERİ ALACAKTIR"

6.08.2014 11:03:07

Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal, dün TBMM meclis salonunda milletvekillerinin kavgası ile ilgili olarak, "Dünyada üreten bir Türkiye olduğu takdirde donanımlı insan gücüyle beraber hak ettiği yeri alacağına inancımız tamdır" dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal, yaptığı yazılı açıklamada, "Milliği, egemenliği bu 800 bin kilometrekarenin her köşesine yayması gereken devlet bugün neredeyse egemenliğini PKK terör örgütü ile Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bir pazarlık meselesi olarak ortaya atılmış, çözüm adı altındaki teşebbüsle beraber egemenliğini paylaşır hale gelmiştir. Bu ülkenin insanlarını etnik siyasete mahkum ederseniz, geçmişte bu ülkede milli birlik ve beraberlikten yana tavır koymuş insanlarımızı terör örgütünün kucağına atarsanız Türkiye’nin zor günlerinde, yarınlarda birlik ve beraber olma noktasında mücadele edecek insanları bulmakta zorlanırsınız" ifadelerini kullandı.
Özbakkal ayrıca, "Bütün bunlara rağmen Türkiye büyük bir ülkedir. 76-77 milyonluk nüfusuyla dünyada üreten bir Türkiye olduğu takdirde donanımlı insan gücüyle beraber hak ettiği yeri alacağına inancımız tamdır. Bu anlamda coğrafyamızda gelişen hadiselere de Türkiye kayıtsız kalamaz. Bu bölgenin istikrarı, huzuru, güveni bizim ülkemizin milli güvenliğinin birlik ve beraberliğinin teminatı iken, 12 yıldır bilinçsiz şekilde uygulanılan dış siyasetimizle beraber bugün Türkiye Irak’ın bölünmesini teşvik eder, Suriye’nin bölünmesini teşvik eder, doğrudan ve dolaylı siyasi tercihlerle bu bölgede adeta depremin merkez üstüne doğru Türkiye’nin ilerlemesi için yol aldırmışlardır. Bu bölgede Suriye’den başlayan ilişkilerimizin kötüye gitmesiyle beraber İsrail’in alanının her alanda genişlediği bir sürece beraber şahitlik etmekteyiz. Bu anlamda bu iktidarın tavrını deyim yerindeyse Anadolu tabiriyle ‘kurtla yiyen, kuzu ile ağlayan’ bir anlayış olarak ifade edebiliriz. İşte bu iklim içerisinde Türkiye’nin biriktirdiği meselelerini çözebilmesi noktasında kendi insanlarının taleplerini, devletin imkanları ve kolluk kuvvetleriyle, istihbarat kuvvetleriyle bir yanda sopa göstererek, öbür yanda ikbal, makam ve menfaat dağıtarak insanlarımızın iradelerinin, sadakatlerinin satın alınmaya çalışıldığını görüyoruz. `Yeter söz milletindir` anlayışıyla Türkiye`yi yeniden Demokrat Parti inşa edecektir" diye konuştu.