"Türkiye büyüdükçe engel çıkartılıyor"

4.07.2016 18:05:09

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Türkiye büyümeye ve ilerlemeye çalıştıkça önüne bir kısım engeller çıkartılıyor." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Türkiye büyümeye ve ilerlemeye çalıştıkça önüne bir kısım engeller çıkartılıyor." dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında vatandaşların sorununu dinledi. Öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Yıldız, gündemi değerlendirdi. Yıldız, "Türkiye normalleşmeye çalıştıkça, Türkiye büyümeye, ilerlemeye çalıştıkça önüne bir kısım engeller çıkartılmaya devam ediliyor. Biz bunlardan yılmayacağız. Biz bunlara kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. Bu zaman zaman kendisini uluslararası terör örgütleri nezdinde ortaya çıkarıyor. Zaman zaman PKK olarak ortaya çıkıyor. Zaman zamanda ekonomik bir kısım badirelerle önümüze çıkmaya çalışıyor. Bunların her birisi bizi duraklatmaya, bizi durdurmaya yetmeyecektir. Büyük üzüntü duyduğumuz ve vatandaşlarımızın can kaybıyla, yaralanmaları ile sonuçlanan terör eylemleri en son Atatürk Havalimanı´nda kendini göstermiştir. Uluslararası bir yapı olduğu aşikârdır. Bunun DEAŞ belirtileri ile beraber uyrukları da ortaya çıkartıldı. Bütün bunlar bizim vatandaşımızın bu olayları daha net ve daha açık görmesine sebep olmuştur. Türkiye´nin normalleşmesi ile alakalı süreçte Suriyeli kardeşlerimiz vardır. Ramazan ayında hem açlığı hissettiğimiz hem de yardımlaşmayı sonuna kadar hissettiğimiz bir ortamda Suriyeli kardeşlerimiz bizim misafirlerimizdir. Onlara bizim fakir ve fukaramızla beraber yardım etmeye bizler devam edeceğiz. Allah tuttuğumuz oruçları da kabul etsin." ifadelerini kullandı.
Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Dünyada ve bölgemizde çok hızlı ve farklı gelişmeler oluyor. Bunlardan bir tanesi Avrupa Birliği´nden ayrılmak için referandumda da bulunan İngiltere´nin durumudur. Bu hem AB için hem de İngiltere için son derece önemli bir karar. AB´nin kurulma gerekçesi, misyonu ve vizyonu insan hakları, hümanizm ve eşitlik üzerineydi ama son geldiği noktada göçmenlerle alakalı kabul etmeyişleri, özellikle din ayrımına girişleri, aşırı radikal gruplara tavizler veriyor yoluşu AB´yi bulunduğu konumdan çıkartmıştır. Bunun organik olarak da şuanda bir referandumla beraber geldiği nokta AB´den çıkma yönündedir. İngiltere halkının verdiği karar kendi içerisinde saygıyla karşılanır ama gerek AB´nin mekanizması, kurulma gerekçeleri gerekse İngiltere´nin içerisinde bulunduğu durum ve pozisyon şuanda Avrupa´yı farklı bir noktaya taşımıştır. Bundan sonra gelişmeler Avrupa Birliği´nin lehine görünmüyor. Türkiye ise AB ile alakalı duruşunu değiştirmemiştir ama Türkiye´ye sübjektif bakış açısında değerlendirmektedir. O yüzden biz, doğruları yaptıkça güçlendiğimizi, yanlışlar yaptıkça zayıfladığımızı bilen bir iktidarız. AK Parti bununla beraber 14 yıl boyunca sürekli büyümüştür."