TÜRKİYE AYAĞA KALKTI YAYIN YASAĞI KONULDU

25.12.2015 10:39:27

Üvey anne dehşetinin saniye saniye kameralara yansımasının ardından tüm ülke derinden etkilendi. Dün öğleden sonra ise mahkeme kararıyla yayın yasağı geldi.

Kayseri´de 10 ay önce yaşanan ve adli mercilere taşınan olay Ağır Ceza Mahkemesi´nde 16 Aralık tarihinde görülen davada üvey anne S.A.´ya yaralama, eziyet ve cinsel istismardan toplam 46 yıl hapis cezası verilmesi ve bu görüntülerin medyaya yansımasının ardandan konuyla ilgili yayın yasağı geldi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün konuyla ilgili açıklama yaparken olayın Şubat ayında gerçekleştirdiğini belirterek, ?Tabii olayı ilk duyduğumuzda bana görüntüler anlatıldığında ben izlemek dahi istemedim. Çünkü gerçekten çok vahşi bir muamele. Bu geçen süreç içerisinde de bu olayı gerçekleştiren üvey anne yargılandı ve mahkememizden 46 yıl cezaya mahkûm oldu. Biz de olayın hemen akabinde 2 çocuğa hem psikolojik destek hem de tıbbi destek sağlanması bakımından gerekli tedbirleri aldık. Çocuğumuz 2 aylık bir süre zarfında bir tedaviye tabi tutuldu ve şu anda sağlıklı. Kendi babasıyla işte teyzesi, babaannesi gibi akrabalarının yanında kalıyor. Yani şu anda sağlıklılar. Psikolojik desteğimiz zaman zaman devam ediyor. Şu anda o ağır durumu atlattılar diyebiliriz? diye konuştu.

Ana haber bültenlerinde, sosyal medya ve haber sitelerinde yayımlanan görüntülerden sonra on binlerce vatandaş o görüntülerin altına yorum yaparak ve kendi hesaplarından paylaşımlarda bulunarak tepkilerini dile getirdi. Gülben Ergen üvey anne şiddetine kayıtsız kalmadı. Ünlü sanatçının açıklaması ise şu şekildeydi: ?Kayseri de insan görünümlü kadının minicik çocuğa şiddetini izledim! Ayağının altına vurduğu sopayı aç aç ağzını diyerek çocuğun ağzına sokuşunu izledim! Yerde süründürüp tepetaklak ettiği çocuğun haykırışlarını dinledim! Yerimde duramıyorum! Ülkem insanının değerlerinden korkar oldum! Sevgisizlik şiddetin ilacıdır! Bu tesadüfen haberini gördüğümüz video! Görmediklerimiz bilmediklerimiz var... İçe atar çocuk bu acıyı... Sonra öyle bir çıkartır ki! Yakar dünyayı! Çünkü yaktılar onun dünyasını! Ayağının altı şiş çocuk... Yerde sürünmekten atleti dışa çıkmış çocuk... Sopa sokulan ağzı zonklayan çocuk... Sen ne hissediyorsun? Bizi öküzden ayıran duygunun adı merhametse sana sahip çıkalım çocuk... O kadının aldığı ceza ölüm olsa ne yazar... Çocuk ne olacak çocuk? Pedagog lazım... Oyun terapisi lazım... İyilik lazım... Derin sohbetler etmek lazım... İçinde gömdüğünü dışa akıtması lazım... Çocuklarımın varlıklarına şükür ederek o beyaz yastığa uzanıp dualara sığınacağım şimdi. Çok acıyor canım ama çok. #?kayserideçocuğaşiddet #?kayseridekiçocuk ?#?şiddet ?#?şiddetbulaşıcıdır ?#?birçocukyanarbirnesilyanar?

 

Haber: Berna Utaş Utangan