?TÜRK DEVLETLERİNİN BİRLEŞMESİNİ İSTİYORUZ?

3.08.2015 09:10:28

Bu yıl 25.´si düzenlenen Erciyes Türk Kurultayına konuk olan Suriye Türkmenleri Temsilcisi Abdulkerim Aga, ? Türk devletlerinin birleşmesini ve el birliği içinde olmayı istiyoruz. Uluslararası düşmanlar ve terör örgütleri Türkiye´nin büyümesini istemiyorl


Erciyes Türk Kurultayına katılan Suriye Türkmenleri Temsilcisi Abdulkerim Aga, Türkiye´nin Müslüman aleminin ve Türk insanının teminatı olduğunun altını çizerek, ?Bunun için Türkiye üzerinde oyunlar oynanmakta. Biz Suriye Türkleri olarak ve tüm Türkler olarak buna izin vermeyeceğiz. Bu Türk milleti var olacak hep kalacak. Bu kurultaya biz Suriye Türkmenleri olarak büyük bir coşkuyla katılıyoruz ve ´Ne Mutlu Türküm Diyene´ diyoruz? ifadelerini kullandı.
Osmanlı Devleti´nin Orta Doğudan çekilmesinden sonra orta doğuda gözyaşının dinmediğini söyleyen Aga, "Şimdi bunlar Türkiye´ye göz dikmişler ama inşallah bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Bizde Türk hükümetiyle, Türk devletiyle, Türk insanıyla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Nerede bir Türk varsa onlara ulaşmamız lazım. Türk milletinde bir beraberlik olursa bizi kimse dize getiremez. Bütün Orta Doğuda Türkleri eritmeye çalışıyorlar. Ama güçleri yetemeyecek. Böyle bir millet, böyle bir sevgi varken bu insanların yüreğinde bunlara güçleri yetmeyecek? şeklinde konuştu.
Aga sözlerini şu şekilde sürdürdü; ?PYD Kürt kardeşlerimize bile baskı yapıyor, vatansever Kürtleri de eziyorlar orada. Aynı baskı Türkmenlere de var. Irak Türkmenlerine yapılan bize de yapılmakta. Irak Türkmenlerinin kültürü ve sayıları fazla olmasına rağmen onları yok saydılar. Bunu bizim Suriyede de yapıyorlar. Çünkü Türkmenler var olursa bu ülkeleri parçalayamayacaklar. Türkmenleri yok sayıyorlar, en pasif durumda gösteriyorlar. Ancak böyle Suriyeyi parçalayabilirler. PYD de uluslararası güçlerin bir uzantısıdır, bir oyunudur. Türkiye´ye de aynı şekilde PKK burada aynı oyunu yapıyor. Türkiye´yi küçültmeye çalışıyorlar, güçsüz bırakmaya çalışıyorlar.?