TURİZM MESLEK LİSESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

8.05.2015 10:37:38

Develi'ye hayırsever turizmci Fahri Mor tarafından yaptırılacak olan Turizm Meslek Lisesinin yapımına ilişkin protokol Vali Orhan Düzgün tarafından imzalandı.

 

İmza törenine Vali Orhan Düzgün, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, İl Mili Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve okul yapımını üstlenen Fahri Mor`un oğlu Fahrettin Mor katıldı.

 

Fahri Mor'un yaşının ilerlemiş olmasından dolayı İstanbul'dan gelemediğini belirten Orhan Düzgün, Tabii ilimizde turizmin gelişmesi ve ilerlemesi için gerçekten çok ciddi çalışmalar yapılmaya başladı. Bu çalışmalardan biriside Develi ilçemizde. Oranın kalkınma ajansı ile beraber, Develi turizm odaklı kalkınma planı amacıyla geçtiğimiz yıllarda başlatılan bir çalışma var. Turizm sektöründe bir taraftan restorasyon çalışmaları, diğer taraftan turizm alt yapı çalışmaları devam ederken sektörde hizmet verebilecek olan nitelikli eleman ihtiyacı da çok önemli. Bu nedenle turizm ve otelcilik lisesi aynı zamanda bir eğitim kurumu olmakla beraber turizm sektörünün ihtiyacı olan nitelikli personel açığının kapanması açısından da son derece önemli. Burada yetişen ve okuyan çocuklarımız kendi memleketlerinden kopmayarak çok uzaklara gitmeden kendi görevlerini yapabilecekler. Memleketlerine olan bu vefaları sebebiyle Fahrettin Mor'a ve babası Fahri Mor'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yıl içerisinde başlanacak olan inşaatın kazasız belasız bir şekilde tamamlanarak bir an önce eğitime ve öğretime sunulmasını diliyorum” dedi.

Yaptıkları işten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Fahrettin Mor, Bizlerde turizm sektöründe çok fazla eleman açığı olduğu için böyle bir lise yaptırmaya karar verdik. İnşallah hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Haber: Berna Utaş Utangan