?Tüm Müslümanlar Siyonist projeye karşı kenetlenmeli?

14.11.2018 10:48:37

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İsrail´in Filistin ve Gazze´ye saldırılarına dair basın açıklaması yaptı.

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İsrail´in Filistin ve Gazze´ye saldırılarına dair basın açıklaması yaptı. 

Akşam namazı sonrasında yapılan basın açıklamasında konuşan AGD Organizasyon ve Planlama Birim Başkanı Ahmet Ürkündaş, İsrail´in Filistin ve Gazze´ye karşı saldırılarının sürdüğünü hatırlattı ve ?Siyonist İsrail, işgal ettiği topraklarda olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir. İsrail´in varlığını tanımak ve onun diplomasisini yürütmek kabul edilemez. Siyonist İsrail, kendi mutluluğu için dünyayı ateşe vermekten kaçınmayan bir zihniyetin eseridir? dedi. 

Tüm Müslümanlar ve insanlığın İsrail´in politikalarına karşı kenetlenmesi gerektiğini belirten Ürkündaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 
?Karşımızda Mescid-i Aksa´yı yıkıp yerine Süleyman Mabedini yapmayı planlayan bir akıl var. Süleyman Mabedi yapıldığında yeryüzüne Meshi ineceğini ve Davut Peygamber´in tahtına oturacağına inanan bir akıl var. Siyonizm her yönüyle sapkın bir ideolojidir ve İsrail´e karşı Filistin halkının yanında olmak aslında tüm insan neslinin yanında olmaktır. 

Ürkündaş, son olarak İsrail saldırılarına karşı yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: 
?İsrail´e karşı her platformda en sert yaptırımlar uygulanmalıdır. Bu yaptırımlar uygulanırken Filistin halkının mağdur edilmeyeceği tedbirler alınmalıdır. En ufak bir şiddetin karşılığı İsrail´e en kısa sürede ve en uygun şekilde verilmelidir. Hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde ABD ve İsrail´i besleyen ırkçılık, mezhepçilik politikalarına prim verilmemelidir. Filistin meselesine sahip çıkan herkesle irtibata geçilmelidir. Filistin halkı istediği neticeyi alıncaya kadar ve netice alındıktan sonra yalnız bırakılmamalıdır.?