TRAMVAY KAZASI: 1 ÖLÜ

17.11.2014 10:16:14

Geçen ay Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı Talas Raylı Sistem hattında kaza oldu. Raylı sistem aracı ve otomobilin çarpıştığı kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Melikgazi ilçesine bağlı Aşık Veysel Bulvarı ile Mustafa Şimşek Bulvarı kavşağında meydana gelen trafik kazasında, İ.D.`nin kullandığı otomobil ile Vatman A.S.K.`nın kullandığı üniversite hattından gelen tramvay çarpıştı. Kaza sonrasında vatandaşların çağırdığı 112 ve itfaiye ekipleri 66 yaşındaki otomobil sürücüsünün hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ulaşım aksadı

Kaza sonrası çarpışmanın etkisiyle tramvay, yoldan çıktı. Otomobil sürücüsünün hayatını kaybettiği kazada yüksek oranda maddi hasar da meydana geldi.  Kaza yapan raylı sistem aracının yoldan kaldırılması uzarken, daha sonraki seferlerde yapılamadı. Yol güzergâhında ulaşım aksadı. Raylı sistem aracında bulunan yolcular için takviye gönderilen otobüsler yetersiz kalınca, yolcular mağdur oldu.

Kazada hayatını kaybeden İ.D. itfaiye ekiplerinin aracın kapısını kesmesi sonrasında çıkarılarak ambulansa konuldu ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne kaldırıldı.

Tramvayın sürücüsü A.S.K. da gözaltına alındı. Yetkililer, kaza ile ilgili olarak soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.



emre demir
7.11.2016 10:11:21
geçmiş olsun gardaş