TOÇ BİR-SEN´DEN KINAMA

5.08.2015 09:35:54

Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN), geçtiğimiz günlerde gıda denetim elemanlarına görevlerinin başında yapılan saldırıyı kınadı.


Memur-Sen İl Temsilciliği binasında yapılan basın açıklamasında konuşan TOÇ BİR-SEN Kayseri Şube Başkanı Murat Kuzkale, ?29 Temmuz 2015 Çarşamba günü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekiplerimiz rutin gıda denetimi için gittikleri bir işletmede sözlü, küfürlü ve fiili saldırıya uğramıştır. Sadece görevlerini yapmakta olan gıda mühendisi arkadaşlarımız, halk sağlığının korunması ve vatandaşların güvenilir gıda tüketmelerini temin etmek üzere Bakanlığımız gıda denetim programı gereği mesleklerinin gereğini yerine getirirken böylesi bir saldırıya maruz kalmaları bizi çok üzmüştür? diye konuştu.
?Bu saldırılar ilk değildir ve son da olmayacaktır´ diyen Kuzkale, ?Daha öncede birçok şehrimizde denetim elemanlarımız sadece görevlerini yaptıklarından ötürü bu tür saldırılara maruz kalmıştır. Maalesef ki öğretmenlerimiz, sağlık çalışanlarımız gibi gıda denetimi yapan personelimize de şiddet uygulanmaktadır. Buradan şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu belirterek yaşanan bu olayı kınıyoruz. Gıda denetim personelimizin maruz kaldığı bu şiddet karşısında personelimizin arkasında durarak gerekli tedbirleri alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze de teşekkür ediyoruz. İl Müdürlüğümüz bu olayın ardından gerekli tedbirleri almış ve neticede saldırıda bulunan işletmeye karşı gerekli yaptırımlar uygulanmıştır. Buradan Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası olarak hizmet kolumuzda çalışan tüm personelimizin haklarının korunması konusunda her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum? şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: KINAMA