TOBB, Müslüman Kadınlar Zirvesine Katıldı

11.10.2016 14:10:13

?Müslüman Kadın-Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü´ teması

TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu ve beraberindeki heyet, ?Müslüman Kadın-Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü´ teması kapsamında Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı´na katıldı. 
Malezya´nın başkenti Kuala Lumpur da 23-25 Eylül 2016 tarihinde düzenlenen zirveye, TOBB Kayseri KGK´yı temsilen Başkan Merve Sarıoğlu, Başkan Yardımcısı Tuğbahan İlgü ve İcra Kurulu Üyesi Sibel Yıldırım tarafından katılım sağlandı.
Ana teması ?Müslüman Kadın - Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü´ olarak belirlenen zirvede; kadın çerçevesinde Girişimcilik, Genç Müslüman Kadınlar; Geleceği Şekillendiren Güç, Genç Kadın Liderler, Kadınların Eğitimle Güçlendirilmesi, Barış Tesisinde Kadının Rolü, İnsanlığa Biçim Vermek, Modern Müslüman Kadın: Ayşe ve Külkedisi gibi alt temalarla çeşitli oturumlar yapıldı.
Özellikle Müslüman Kadınların dünya üzerindeki barışın inşasında alacağı roller konusunda tartışmalar gerçekleşti.
Türkiye,Malezya, Irak, Suriye, İran, Myanmar, Endonezya, Nijerya gibi ülkelerden katılımı olan zirve de bir de fuaye alanı yer aldı ve bu ülkelerden gelen Müslüman öğrenciler ülkelerini tanıttı. Türkiye´yi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Tasam stantlar ile temsil etti. Stantlarda 15 Temmuz ve Demokrasi vurgusu yapıldı.
Malezya´nın başkenti Kuala Lumpur da 23-25 Eylül 2016 tarihinde düzenlenen zirveyle kadınların inisiyatif kazanması ve güçlenmesi adına dünyada öne çıkan Müslüman kadınları bir araya getirerek deneyimlerini ve fikirlerini paylaşmaları için bir platform oluşturuldu.
?Dünyada en geç nüfusa sahip din Müslümanlık´ vurgusu ön planda olan toplantılarda eğitimli ve donanımı yüksek gençler yetiştirmek adına kadınlar üzerine düşen görevler hususuna vurgu yapıldı.