TERÖR YUVASI HALİNE GELDİ

24.02.2015 10:17:51

İzmir Ege Üniversitesinde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etmek için Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şube Başkanı İsmail Tanrıöven basın açıklaması düzenledi.

 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına, Milli Sivil Toplum Kuruluşları, avukatlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İsmail Tanrıöven öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun eğitimin engellenmesine, üniversitenin terör örgütü yuvası olmasına karşı çıktığı için katledildiğini belirterek, Fırat Yılmaz Çakıroğlu babasının deyimi ile Tür genci olduğu için öldürülmüştür. Saraylarınızda çözüm süreci adını verdiğiniz ihanet projesini yönetirken, terör örgütünü muhatap alıp şımartırken, eli kanlı bölücü terör örgütünün saldırılarının acısını milliyetçi, Türk gençliği ve Türk Milleti çekmektedir” dedi.

Öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ailesine sabır dilediklerini belirten Tanrıöven, Bir hukuk kurumu ve derneği olarak bu olayın takipçisi olacağımızı açıkça ilan ediyoruz, Yapılan saldırı, cinayeti yapanlar ile tüm göz yumanların, ihmali bulunanların bir an önce yargılanmasını ve cezalandırılmasını bekliyoruz.  Kurum içi ve kurum dışı tüm siyasi, idari yetkilileri şiddetle kınıyor, bütün sorumluları özellikle İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı ve İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'yı derhal istifaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 



Anahtar Kelimeler: TERÖR YUVASI HALİNE GELDİ