TERÖRE TEPKİ SÜRÜYOR!

14.09.2015 10:31:10

Hakkâri ve Iğdır´da PKK terör örgütünün saldırıları sonrası Kayseri´den teröre lanet yağdı.

   Hakkâri ve Iğdır´da PKK terör örgütünün saldırıları sonrası Kayseri´den teröre lanet yağdı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul Ve Yetimler Derneği tarafından ?Teröre Lanet, Birliğe Davet´ yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe, Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Uzunlu, Şehit Aileleri, Gaziler ve Kayseri halkı katıldı.

   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul Ve Yetimler Derneği Kayseri Şube başkanı Ali Yavuz Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, terörü ve ülkede yaşanan kaosun sorumlularını nefretle kınadığını belirterek, ?Türkiye; bölücü, ayırıcı, yıkıcı aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefindedir. Bu gerçeği akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimse ihmal ve inkâr edemeyecektir. Bölgesel kaos, şarapnel parçaları, etnik ve mezhebi nitelikli kıvılcımlar Türk varlığını ve milletimizin bütünlüğünü tehdit etmektedir. Terörün dili, dini, ırkı olmaz. Terör kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın her türlüsünü lanetliyoruz. Güneydoğu´da güvenlik zafiyetinden yararlanan eli kanlı PKK´lı teröristlerin, kahraman ordumuz ve emniyet güçleri mensuplarına yapmış olduğu hain saldırıları ve buna bağlı olarak ülkemizde oluşturulan kaosun taşeronlarını nefretle kınıyoruz? şeklinde konuştu.

   Türkiye´nin namertlere bırakılacak kadar değersiz bir ülke olmadığını vurgulayan Ali Yavuz, ?Israrla ve şiddetle karşı çıktığımız çözüm sürecinin yarattığı zafiyetten yararlanarak silahlanan ve güçlenen eli kanlı terör örgütleri ve bunların işbirlikçileri her gün artan şekilde terör eylemlerine devam etmekte. Kahraman Mehmetçiklerimizi ve polislerimizi kalleşçe şehit etmekten, eşleri dul, çocukları yetim, aileleri gözü yaşlı bırakmaktadır. Çözüm süreciyle moral depolayan, silahlanmasını hızlandırmanın yanında militan açığını da kapatan PKK, yine kan dökmeye, yine can almaya hız vermiştir. Açıktır ki, en yetkili mercilerden edinildiği gibi PKK çözüm süreciyle merci kazanmış, güven toplamış, daha fazlasını alacağı ümidi ile devletin güvenlik açısından zafiyet gösterdiği alanlarda hâkimiyet kurmaya çalışmaktadır. Türk Devletinin gücünü zalim ve karanlık mihrapların hakkından gelmek için seferber etmek mutlaka sağlanmalıdır. Gün, Kandil´e şanlı Türk Bayrağını dikmenin, teröristlerin kökünü kazımanın günüdür? ifadelerini kullandı.

    Cumhuriyet Meydanı´ndan başlayan yürüyüşte dev Türk bayrakları açıldı. Binlerce kişi, ?Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, ?Kayseri Uyuma Şehidine Sahip Çık´, Şehidim Hakkını Helal Et Bize´ sloganları atarak ve tekbir getirerek Kartal Şehitliği´ne yürüdü. Şehitlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, dua edildi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 

 

Bedir abiiii

Bu haberi başka bir yerde okursan katılanları kontrol eder misin J

 



Anahtar Kelimeler: TERÖRE TEPKİ SÜRÜYOR