Terör saldırısına tepkiler

19.12.2016 09:47:15

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) üyeleri, Kayseri´deki terör saldırısında şehit olan askerler için Stockholm´de gıyabi cenaze namazı kıldı.

IGMG´nin İsveç´in başkenti Stockholm´de düzenlediği gösteride, Kayseri´deki terör saldırısı ile Suriye´nin Halep kentinde yaşananları protesto edildi.
"Şehitler ölmez vatan bölünmez," "Halep´te savaşı durdur" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, Kayseri´de şehit olan 14 asker için gıyabi cenaze namazı kıldı.
"Kardeşi kardeşe kırdırma oyunu"
Gösteride konuşan IGMG İsveç Başkanı Yavuz Selim Çelik, Türkiye´de yaşanan terör saldırılarını kınadı.
"Terörün dili, dini, ırkı olmaz." diyen Çelik, "İstanbul´da hain saldırıda çoğunluğu polis 44 kişiyi, Kayseri´de de 14 askerimizi şehit verdik. Bu saldırılar yüreğimizi yaktı. Ülkemizdeki gerçekleşen terör olaylarını ve Halep´teki sivillere ve çocuklara yapılan saldırıları kınamak için burada toplanarak tepkimizi gösterdik." şeklinde konuştu.
"Şer güçler Türkiye´de halkı sokağa dökerek kardeşi kardeşe kırdırmak için yeni bir oyunu sahneye sürdü." diyen Çelik, Suriye´de de bir başka oyunun mezhep savaşı çıkarmaya yönelik sahneye koyulduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: Terör saldırısına tepkiler