TEPKİLER DİNMİYOR

28.07.2016 09:37:56

Kayseri´de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlarda vatandaşların tepkileri sürüyor.

Kayseri´de demokrasi nöbetinin 12´inci gününde binlerce vatandaş, 15 Temmuz´da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepki göstererek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
15 Temmuz´daki FETÖ´nün darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinin 12´inci gününde binlerce Kayserili kent meydanına gelerek FETÖ lideri Fethullah Gülen´e tepki gösterdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajları veren vatandaşlar, araçlarıyla da konvoy yaparak darbe girişimine tepki gösterdi. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan ikinci bir emir gelene kadar meydanları boş bırakmayacaklarını söyledi. Öte yandan Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de demokrasi nöbetindeki vatandaşları selamladı.
Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin davetlisi olan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu da vatandaşlara birlik ve beraberliğin önemini anlattı.
VALİ KAMÇI´YA SEVGİ SELİ
15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 12´nci günde de aynı inanç ve kararlılıkla Vatan ve Demokrasi nöbeti devam ediyor.
Bu inanç ve kararlılığın bu gece ki sembolü de tekerlekli sandalyesiyle 98 yaşında Cumhuriyet Meydanına gelen Şerife Kardeş oldu.
Vatandaşların sevgi seliyle karşılaşan Vali Kamçı, kararlılıkları dolayısıyla tebrik ettiği vatandaşlarla birlikte dua etti.
?İKİNCİ BİR EMRE KADAR NÖBETTEYİZ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetinin on ikinci gününde Cumhuriyet Meydanı´nı dolduran on binlere seslendi. Başkan Çelik, ikinci bir emre kadar demokrasi nöbetine devam edeceklerini belirtti.
Demokrasi nöbetinin on ikinci gününde şehitlerimiz ve ülkemiz için dualar edildi. Kayseri´deki demokrasi nöbetine İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu da katıldı. ?Nöbetiniz mübarek olsun? diyerek sözlerine başlayan Döngeloğlu, darbe girişimini yapan hainlere ve terör örgütünün başına seslenerek ?Bu millet size ne istediniz de vermedi ey ahlaksız ve ruhsuz hain. Ne derdiniz var bu Türk milletiyle? ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Ömer Döngeloğlu ile birlikte halkı selamladıktan sonra bir konuşma yaptı ve ?Hamdolsun Kayseri´deki demokrasi nöbeti ilk günkü heyecan ile devam ediyor? dedi. Ülkemizin büyük bir bela atlattığını belirten Başkan Çelik, bu belanın milletimizin dik duruşu sayesinde def edildiğini söyledi. Başkan Çelik, ikinci bir emir gelene kadar nöbete devam edeceklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasının ardından önce Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, daha sonra da Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte meydanın dört bir köşesini gezerek demokrasi nöbeti tutan hemşehrileriyle bir araya geldi. Başkan Çelik ayrıca demokrasi nöbetine teşkilat olarak gelen AK Parti Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçe yönetimleriyle de bir araya gelerek sohbet etti.
DEDELERİ ÇANAKKALE´DE, TORUNLARI
MEYDANLARDA DESTAN YAZDI
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz´dan bu yana her akşam, Demokrasi Meydanı´nda vatandaşlarla bir araya geliyor.
Türkiye´nin tarihi bir dönem yaşadığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, halkın sokaklara çıkarak destan yazdığını, Cumhuriyet´e, devletine ve milletine sahip çıktığını söyledi.
15 Temmuz´dan bu yana her akşam, Cumhuriyet Meydanı´nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Memduh Büyükkılıç, Türkiye´nin çok önemli bir süreç yaşadığını belirterek, ?Tarihi bir dönem yaşıyoruz. Cumhuriyet Meydanı´ndayız. 15 Temmuz´da yaşanan darbe kalkışmasının ardından Başkomutanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla, halkımız Türk Bayrakları ile sokaklara çıktı, meydanları doldurdu. Sadece Türkiye değil, dünya tarihi açısından da bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Destan ve tarih yazılıyor.? dedi.
Başkan Büyükkılıç, 15 Temmuz´dan bu yana her gece meydanların sabahlara kadar dolu olduğunu dile getirerek, ?15 Temmuz´un ardından bir destan yazıldı. Halk sokaklara çıkarak darbe yapmak isteyenlere gerçek anlamda darbe vurdu. Tarih yazıldı. Artık bu bizim şanlı tarihimiz? diyerek çocukların ileride bugünleri bu şekilde hatırlayacağını ifade etti.
Başkan Büyükkılıç, her gece aynı şevk, heyecan ve coşkunun yaşandığına dikkati çekerek, ?Cumhurbaşkanımızın vereceği talimata kadar bu nöbeti devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımız her gece, gün aydınlanana kadar buradan ayrılmıyor. Halkımız, Cumhuriyet´e, devletine ve milletine sahip çıktı. Tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Kayseri, güzel bir sınav ve ders verdi.? şeklinde konuştu.
DEVELİ HALKI GÜNDÜZ
İŞİNDE GECE DEMOKRASİ
NÖBETİNDE 12. GÜN
?Darbeye Karşı Tek Yürek? sloganı ile İlçemizde devam etmekte olan demokrasi nöbetinde 12. Günde de Develililer Cumhuriyet Meydanını boş bırakmadı.
Suriyeli misafir Yasin Nabhen´in Kuran ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´ın selamlama konuşmasıyla devam etti. ?Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın emriyel tutmaya başladığımız nöbetlerimiz yine onun emri gelene kadar devam edecektir? diyerek ilk günden itibaren vatan müdafaası için yılmadan nöbetlerine devam eden Develi halkına teşekkürlerini iletti.
İl Müftü Yardımcısı Hemşerimiz Galip Koçer´in konuşma yaptığı programda Koçer ?Darbe ve darbeci zihniyetin ülkemizdeki yıkımlarına hepimiz şahidiz. Özellikle son kalkışmada görüldü ki bunlar kendi halkına bile silah doğrultacak kadar adi, aşağılık kimselerdir. Ama Anadolu toprakları emsalsiz devlet-millet dayanışması ile bu fitneyi ve zulmü bertaraf etmiştir? diyerek, Develi Meydanında vatan müdafaasının edeceğini belirtti.
Hemşerilerimizden Türkan Bozkır, Yasin Kaman, Murat Kısa, Vildan Berk ve Yunus Yurdakul şiirler okurken, İsmail Kayserili de sazı ve sözü ile Develililere ilahi ve türkü dinletisi sundu. Bilal Habeşi Cami İmamı Resul Saraç´ın duasının ardından Develi Belediyesi tarafından ikram edilen çay ve çorbalarla on ikinci nöbet de sabahlara kadar devam etti.
12.GÜNDE BÜNYAN NÖBETTE
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları doğrultusunda meydanları dolduran Bünyanlılar 12. demokrasi ve milli irade nöbetinde Salı Pazarı meydanında Cumhuruna ve demokrasiye sahip çıkmaya devam etti.
15 Temmuz FETÖ´nün darbe girişimine karşı Bünyan´da demokrasi nöbeti tutan Başta Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe, Belediye Meclis üyeleri, Belediye personeli idari müdürler ve yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla hain girişimin 12. Gününde de meydanı boş bırakmadı.
Meydanı dolduran yüzlerce vatandaş şehitler için edilen dualara hep bir ağızdan amin derken;Başkan Şinasi Gülcüoğlu Bunlar vatan haini kahrolası;?Milletin evladına, milletin meclisine, milletin cumhuruna silah sıkan adam namerttir, namussuzdur. Hanini bol bir milletiz ama bu milletin asil duruşu Allah´ın izniyle bu hainlere de gereken dersi vermiştir. Hakka yürüyen özel harekâtçılarımıza, devlet adamlarımıza, memleket aşığı vatandaşlarımıza gani gani rahmet diliyorum, ruhları şad mekânları cennet olsun. Silahlı kuvvetler gibi şerefli bir müessese içinde faaliyet gösteren bu şerefsizlere kanmayarak bu hainlere inanmayarak cumhurumun yanındayım, demokrasime sahip çıkıyorum diyen şanlı Türk askerine boş bırakmayan siz değerli milletimize teşekkür ediyorum. Eğilmedik bükülmedik ve bugün İnşallah millet olarak galibiz? şeklinde konuştu.
12 Demokrasi nöbetinde yerel halk ozanı Ertuğrul İmami ağıt şiir ve türkülerle nöbet tutan vatandaşlarla birlikte oldu.
NÖBET BİLBOARDLARA TAŞINDI
Başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye´de neredeyse ilçe bazında ilk ?Demokrasi nöbeti´ni Sarıoğlan´da başlatan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, bu konuda duyarlı ilçe halkının nöbet fotoğraflarını bilboard ve sosyal paylaşım ile tüm dünyaya taşımaya devam ediyor.
Başkan Yıldız´ın talimatı ile Sarıoğlan ilçe merkezi ve mahalle girişlerinin önemli noktalarında ilk kez kullanılmaya başlayan bilboardlar için ?Demokrasi için nöbetteyiz´ başlığı ile ?Darbeye hayır, darbeye karşı omuz omuza verdik, dik durduk eğilmedik, demokrasinin ve milli iradenin yanındayız´ sloganlarının bulunduğu afişler hazırlanarak asıldı. Üzerinde, sadece Sarıoğlan ve mahallelerinde ilk 13. gün gerçekleştirilen ?Demokrasi nöbeti´nden fotoğrafların yer aldığı, darbeye tepki yürüyüş ve etkinlik fotoğrafları halkında büyük beğenisini kazandı.
ÇİFTLİK´DE DEMOKRASİ NÖBETİ
15 Temmuz´daki başarısız darbe girişiminden sonra Kayseri´nin Sarıoğlan İlçesinde başlayan ?Demokrasi Nöbeti, Dik Duruş? halk hareketi Çiftlik mahallesinde devam etti. Halkın büyük katılımı ve coşkusuyla gerçekleşen nöbette; devlete, millete, bayrağa, ezana bağlılığın en güzel örneği ortaya kondu.
Çiftlik mahallesindeki ?nöbet´e, İlçe Kaymakamı Hasan Doğan, Garnizon Komutan vekili Eyüp Budak, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ilçe Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Akıncı, ilçe müftüsü Necmettin Saydan, AK Parti ilçe başkanı Ahmet Cerit, MHP İlçe Başkanı Bekir Ayyıldırım, SP İlçe Başkanı Abdullah Varol belediye meclis üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye tarihine ?kara bir leke´ olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminde Sarıoğlan halkı olarak iyi bir sınav verdiğimize inanıyorum diyen. Sarıoğlan belediye başkanı Ali Osman Yıldız, şunları söyledi.
?O günden bu güne ?Demokrasi nöbeti´ adıyla başlattığımız bu halk hareketi ve sorumluluk gerektiren davada, bizleri burada yalnız bırakmadığınız için, hepinize ayrı ayrı saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Demokrasi sevdalısı Türk halkının sergilediği bu tepki, tarih boyunca olduğu gibi bugünde darbecilerin bundan sonra başarılı olamayacağını net ortaya koymuştur. Bunun en iyi örneğini de Sarıoğlan halkının burada verdiği kanaatindeyim. Darbe kalkışması sırasında, şehit olan, yaşamını kaybedenlere Allah´tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dilerken, bu darbe kalkışmasını hazırlayanları, destekleyenleri şiddetle lanetliyor ve kınıyorum. Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısına uyan kadın, erkek, genç, yaşlı, 7´den 70´e tüm halkımızın geceden sabaha, meydanları terk etmeyerek demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbetler, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıkmaları tüm Dünyanın dikkatini çekmiştir. Bizler buradan ?Sonsuza dek Demokrasi ? diyoruz. ?Şimdiye kadar bu vatanın ekmeğini yedik. Şimdide gerekirse kurşununu da yeriz. Yeter ki vatan sağ olsun. Buradan bir kez daha, Sayın Cumhurbaşkanımızın son emrine kadar burada bekleyeceğimizi, kanımızın son damlasına kadar ne yapmamız gerekiyorsa onun emrini beklediğimizi herkese ilan ediyorum. Hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum? dedi.



Anahtar Kelimeler: TEPKİLER DİNMİYOR