Temizlik Kocasinan´ın Gözbeği

15.12.2015 10:36:29

Farklı ve yeni her türlü hizmetleriyle toplumun takdirini kazanan Kocasinan Belediyesi temizlik işlerini çok farklı ve özel görüyor.

 

 

        

         Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hayatı kolaylaştırmak yaşanabilir mekanlar sunmak için yaptıkları pek çok çalışmanın içinde temizlik işlerinin özel bir yeri ve önemi olduğunu söyledi.

 

         Kocasinan Belediyesi olarak temizlik işlerine çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, " Temizlik imandan gelir düsturundan hareketle gece-gündüz demeden Kocasinan sınırları içerisindeki her mahalleye, her sokağa ulaşmak için çaba sarfediyoruz. 3 vardiya halinde  34 çöp toplama bölgesinde günlük ortalama 350 ton çöp topluyoruz. Kocasinan geliştikçe, dönüştükçe bu miktar artırıyor. Biz de şehrimizi temiz tutmak, her sabah hemşerilerimize temiz bir şehir sunmak için gayret gösteriyoruz" dedi.

 

         Esnafların çöplerini Cincır adını verdikleri özel şarjlı araçlarla, kapılarından aldıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar,"Şehir merkezinde 34 noktaya kötü görüntüyü ve kokuyu engellemek için yaklaşık 375 bin liraya aldığımız yeraltı konteynırı yerleştirdik. Yurt içi ve yurt dışındaki, teknolojik gelişmeleri takip ederek kaldırım kenarlarını ve orta refüjleri temizlemek için bünyemize 8 büyük, 8 belden kırmalı mini süpürge aracı kattık. Bunlarla kaldırım temizliği yapıyoruz. Ayrıca 20 Glutton şarjlı temizlik aracıyla kaldırım kenarları, otobüs durakları, cadde ve sokakları günde 3 vardiya halinde süpürüyoruz. Semt pazarları ve 80 umumi tuvalet günlük olarak temizleniyor. Yağmur suyu ızgaraları temizleniyor, çöp konteynerları yıkanıyor " şeklinde bilgiler verdi.

 

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar sözlerini şöyle bitirdi: "Kocasinan Belediyesi olarak 2016 yılında da temizlikle ilgili yatırımlarımıza devam edeceğiz. Daha temiz bir Kocasinan için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Gelecek nesillerin daha temiz mekanlarda yaşaması için temiz çevrenin önemini biliyor, bu bilinçle çalışıyoruz."   

 



Anahtar Kelimeler: Temizlik Kocasinan Gözbeği