TEKDEN`DEN YARDIM!

14.01.2015 10:53:56

Kayseri Özel Tekden Hastanesi, zulümden kaçan ve Kayseri'ye yerleştirilen Doğu Türkistanlı göçmenlere sağlık yardımında bulundu.

Kayseri Özel Tekden Hastanesi, zulümden kaçan ve Kayseri’ye yerleştirilen Doğu Türkistanlı göçmenlere sağlık yardımında bulundu.

Kayseri Özel Tekden Hastanesi, Acil Birimi Doktoru Şakir Aydoğdu’nun başında bulunduğu sağlık ekibiyle, çoğunluğu çocuklardan oluşan yaklaşık iki yüz Uygur Türkünün sağlık taramasını ve tedavilerini gerçekleştirdi. Soğuk algınlığı, zatürre ve bazı cilt rahatsızlıkları şikayetlerinden dolayı, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk’ün çağrısı ile sağlık taramasına gelen Tekden Hastanesi sağlık ekibi, AKUT muayenelerini ve ayakta tedavilerini yaptığı göçmenlerin ilaç ihtiyaçlarını da karşıladı ve daha ağır durumda olanların hastanede tedavi altına aldı.

Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ve hastane personeline duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, “1 Ocak tarihinden itibaren, dini her türlü ibadet Çin’de anayasal suç kapsamına alındığı için, çok sayıda Doğu Türkistanlı Uygur Türkü, ülkelerinde yaşadığı Çin zulmünden kaçıp Türkiye’ye göç etmiştir. Bunlardan 500 kadarı da, derneğimiz, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan komisyon ile Kayseri’ye yerleştirilmiştir. Ancak göç esnasında kalınan yerlerden dolayı vatandaşlarımız, bir takım mevsimsel ve cilt rahatsızlıkları ile karşı karlıya kalmıştır. Tekden Hastanesi ekibine bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Bizi kırmadılar ve vatandaşlarımızın muayenelerini yaptılar, bazılarını da gerekli tetkikleri yaptırmak üzere hastanede tedavi altına aldılar.” diye konuştu.

Tekden Hastanesi’nin Doğu Türkistanlı göçmenler için ilaç ve tedavi yardımları ilerleyen günlerde de devam edecek.