TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

11.08.2014 11:26:28

Bütün Türkiye`yi etkisi altına alan kuraklıkla ilgili endişeler artıyor. Baraj ve nehirlerde su miktarı, son yılların en düşük seviyesine indi. Türkiye`nin en uzun nehri Kızılırmak`ın Kayseri Silahtar köyünden geçtiği bölümündeki mevkilerinde gözle görüne

Geçen yıla oranla yağışların azlığı endişe veriyor. Özellikle ilkbahar mevsiminde yağışlar ve kar sularının etkisiyle taşma noktasına gelen, çok geniş bir yatağa ve düzensiz bir rejime sahip Kızılırmak bu yıl kuraklık sinyalini vermeye başladı.

Kayseri’nin Felahiye ilçesine bağlı Silahtar Köyü’nde 15-20 metre civarında su çekilmelerinin meydana geldiği Kızılırmak’ta yaşanan bu görüntü yöre halkının endişelenmesine neden oluyor.

Köylüler durumun vahim olduğunu dile getirerek, “Kızılırmak’ta ilk defa böyle bir olaya şahit oluyoruz. Bu mevsimlerde zaman zaman böyle çekilmeler olurdu ancak bu kadar fazla değildi. Bu yıl yağışların az olması ve kar sularının Kızılırmağı beslememesi bu manzaranın ortaya çıkmasına neden oldu. Endişeliyiz. Böyle devam ederse kuraklık kapımızı çalmaya başlayacaktır” ifadelerini kullandılar. (Haber Bedir Kulay)