TEDBİRLER ALINIRSA SIKINTI YOK!

18.04.2015 10:57:16

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için sismik çalışmalar tamamlandı ve santralin 2020 yılında resmi olarak işletmeye alınacağı söyleniyor. Ülkemizde de nükleer santral tartışmaları belli aralıklarla yapılıyor. Bunu destekleyenler de var karşı çıkanlar da. Ancak

 

 

 

 

 

Celaleddin Eker

Nükleer Santralin bizde zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Türkiye için yararlı olacak bir proje. Eminim çevre düzenlemesini de yapmışlardır. Çevreye zarar verecek diyenlere de inanmıyorum. Teknoloji son derece gelişmiş durumda. Ben bir sakınca görmüyorum.

 

Ahmet Sarıkaya 48

Nükleer Santral elbette olmalı. Yalnız güvenlik tedbirleri de alınmalı. Nükleer enerjinin faydası çok ama güvenlik tehlikesi de var. Güvenlik önlemleri alındığı taktirde nükleer enerji Türkiye'ye lazım. Gelişmiş ülkelerin yenilenebilir enerjilere geçecekleri söyleniyor. Biz gelişmiş ülkeleri hep geriden takip ediyoruz, siyasi ekonomik ve gelişmişlik konusunda. Onların geçtiği yoldan geçmeden bir öne gidemiyoruz. Bu her zaman böyle oldu. Nükleer Santral konusunda da diğerlerinde yapılan hatalar inşallah bunda olmaz.

 

Fevzi Koçak 40

Memleketimiz Kayseri olduğu için Mersin'de olan santral bizi pek ilgilendirmiyor. Burada olsa karşı çıkabilirdik. Mersin'in halkının düşünmesi lazım. Direniş yapıp karşı çıksınlar. Santrali yaptırmasınlar.

 

Fikret Kahrılı 47

Yasal olarak santralin yapılması konusunda bir engel yoksa bizim vatandaş olarak yapabileceğimiz, insan sağlığı açısından veya çevre sağlığı açısından olmamasını istemek. Olmaması için niyetlerimizi dile getirmek. Onun dışında başka bir şey düşünemiyorum. İşin teknik detaylarını bilmiyorum. Nükleer bir kaza olur mu olmaz mı bilmiyorum ama olursa sonuçlarının kötü olacağını biliyorum. Biz vatandaş olarak haberlerden, sağdan, soldan duyduğumuz kadarıyla zararlı olduğunu bildiğimiz için olmamasını istiyoruz.

 

Nimet Tabutoğlu 49

Yapılması gerekiyorsa insanlardan uzak bir yere yapılsın. Hasta olunmayacak tenha yerlere yapsınlar. Bir kaza olsa sonuçları kötü olacak. Yapmamaları daha iyi olur. Onun yerine daha sağlıklı enerji sistemleri düşünüp yapmalılar.

 

Bekir Kürşad Töme 22

Nükleeri santralin olmamasını daha önce yaşanan felaketler yüzünden istemiyoruz. Ne kadar Mersin'de de olsa insanlara zararsız olduğu düşündürülüp yapılsa da, gün gelir Mersin'de yetişen bir şey çocuklarımıza dağıtılır, hastalıklar ortaya çıkar. Bu olaylar yaşanacağına doğal şeylerden faydalanalım diye düşünüyorum ben.

 

Şahin Morkoç 36

Bazıları Nükleer Santralı karşı çıkabiliyor. Bence gerekli yapılmalı. Elektrik enerjisinin bir kısmını Yunanistan'dan alıyoruz, Bulgaristan'dan alıyoruz. İran'dan aldığımız yerler var. Geçtiğimiz günlerde zaten bir elektrik kesintisi oldu. Başladılar trafoya kedi girdi demeye. Bu kesinti neden oldu, dışa bağımlı olduğumuzdan. Bir ülkenin kendi santralini kurması lazım. Biraz topluma yakın yerlerde değil de, topluma uzak yerlerde olması lazım. Şehir merkezinin uzağında olmalı. Elektrik enerji konusunda dışa bağımlı olmamamız lazım. İlerde İran gibi Suriye gibi olmamamız için kendi imkânlarımızla böyle santralleri kurmalıyız.

Dilara Demir 23

Bir yerde izlemiştim bir Japon Türkçe konuşarak Bizim canımız yandı sizin de yanmasın” diyordu. Bende nükleerin iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ben elektrik enerjisi açısından da iyi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bizim kendi yapacağımız bir şey değil. Faydalı olduğunu düşünmüyorum.

 

Melike Şirin 24

Tamamen Türk'lere ait bir şey değil. Yine başkasına bağımlı bir şekilde enerji üreteceğiz. Duyduğuma göre yapılan anlaşma biz istesek bile santrali kendimiz kapatamayacakmışız. Bunlar güzel şeyler değil. Orası verimli bir tarım arazisiyken zarar görecek. İnsanlarımız zarar görecek, hiçbirine değmeyecek.