TARIMSAL ÖĞRENİM 170 YAŞINDA

11.01.2016 09:46:52

Tarımsal Öğrenimin 170. yılı nedeniyle Atatürk Anıtı´na çelenk bırakan Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi adına açıklama yapan Şube Başkanı Ali Koç, "Gıda üretiminin stratejik sektör olma özelliği her geçen gün artıyor" dedi.


Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtı´na Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi tarafından Tarımsal Öğrenimin 170. yılı nedeniyle çelenk konuldu. Çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ali Koç, "Bu gün ülkemizde tarımsal öğrenimin 170. yılını kutluyoruz. Ülkemiz tarımının gelişmesine katkı sağlayan meslektaşlarım 1846 yılından bu yana devam eden 170 yıllık köklü bir tarihsel geçmişe sahip bir meslek grubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.
"Dünyada gelişmişliğin göstergesi dengeli, sağlıklı kendine yeten gıda üretme ve üretim alanına sahip çıkma temeline dayanmaktadır. Tarımın değişen ekonomik şartlara uyum sağlayabilmesi için teknoloji ve eğitimle iç içe olması gerekmektedir. Global dünya şartları her geçen gün değişmektedir. Bu gün dünyada en önemli ticari sektör tarımdır" diyen Ali Koç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Tarım, insan beslenmesinin yanında tarıma dayalı sanayinin hammaddesi olması ve dışa bağımlılığın önlenmesi gibi yüce bir hedefe hizmet eden, gönül verenlerin sektörüdür. Bu bağlamda çok geniş bir çalışma alanına sahip olan ziraat mühendislerinin görevleri sadece bitkisel ve hayvansal gıda üretimi ile sınırlı olmayıp, endüstriyel hammadde temin eden ve tarımsal kaynaklı enerji üretimine kadar katkı sağlamaktadır.
Bu gün dünyada ve ülkemizde hızlı artan nüfusun beslenmesi üretim alanlarını artırmakla mümkün olmadığına göre, verimliliğin artırılması ile mümkündür. Tarımsal üretimin arttırılması kadar kaliteli sağlıklı ve doğal ürünlerin üretimi önemlidir.
Bu gün ülkemiz tarımında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen üretimin verim ve kalitesinin artması Ziraat Mühendislerinin sayesinde olmuştur. Dünya ülkeleri tarımsal üretime, üretim kaynaklarının korunmasına azami dikkat ederek bu kaynakları etkin şekilde kullanmaktadır.
Ülkemizde de bunun sağlanmasında iyi yetişmiş Ziraat Mühendislerinin varlığı ile doğru bilgi ve beceriye sahip üreticinin etkili olacağı aşikardır. Çünkü tarımsal üretimin temel amacı olan gıda üretiminin dünyada stratejik sektör olma özelliğini her geçen gün öne çıkarmaktadır.
170 yıl önce Halkalı Ziraat Mektebinde başlayan Zirai Eğitim, Öğreniminin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini ve ayrıcı ülkemiz tarımına hizmet etmiş tüm meslektaşlarımızdan hayatta olanları saygı ile aramızdan ayrılanları da rahmetle anıyor, 170 yıl boyuncu Tarım Öğrenimine emeği geçen tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."



Anahtar Kelimeler: TARIMSAL ÖĞRENİM YAŞINDA