TARİHİ PROJE

20.02.2015 13:09:50

Talas Belediyesi, tarihi Tablakaya Meydanı`nı turizme kazandırmak için harekete geçti.

 Talas Belediyesi, tarihi Tablakaya Meydanı`nı turizme kazandırmak için harekete geçti. Belediye, meydan, tarihi eski belediye binasının restorasyonu ve etrafının dahil olduğu projeyle sosyal hayata hizmet edecek ve tarihi mahalleleri birbirine bağlayacak kültür yolunu yapmak için kolları sıvadı.

            Her yanı tarih kokan Talas`ın değerlerini turizme kazandırmak için başlatılan çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Tablakaya Meydanı`nı kapsayan projeyi yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, tarihi belediye binası, meydan ve çevresini kapsayan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

            Başkan Palancıoğlu, projenin başta Tablakaya Mahallesi olmak üzere bütün Talas'a canlılık kazandıracağını belirterek, İlçemizin harika bir tarihi dokusu var. Bu dokunun turizme tam olarak kazandırılmasıyla birlikte insanlar Talas`a çay içmeye, yemek yemeye, tarihi yerleri görmeye gelecek. 5 bin metrekareye sahip bu alanın sosyal hayata katkı sağlaması yönünde karar aldık. Harman Meydanı`ndan buraya bağlantı yapıp, daha sonra Kazımpaşa Caddesi`nden Ali Saip Paşa Caddesi`ne geçilecek. Dolayısıyla tarihi kültür yolu olarak hizmet verecek. Talas`ı sosyal olarak çok rahatlatacak bir proje olacak" dedi. 

            Daha önce Kiçiköy Mahallesi Ali Saip Paşa Caddesi`nin sağlıklaştırma projesi kapsamında yenilendiğini belirten Başkan Palancıoğlu, şimdi Talas'ın diğer tarihi mahallelerini ayağa kaldırmak için büyük bir master plan çalışması hazırladıklarını söyledi.

            Başkan Palancıoğlu, Talas`ı turizme kazandırmaya kararlı olduklarının altını çizerek şöyle konuştu: "Turizm konusunda en önemli bölgelerden biri Tablakaya Mahallesi. Eski belediye binamızın bulunduğu alanla ilgili proje geliştirdik. Burası yıllarca belediye başkanlığı olarak hizmet vermiş. Taş yapısıyla güzel bir mimarisi bulunuyor. Yan tarafında bulunan ilave dükkanları yıkıp, tarihi binanın etrafını açacağız. Arnavut kaldırımıyla beraber burayı nostalji bir meydan haline getireceğiz. Talas içi fayton projemizin de başlangıç noktası burası olacak. Binanın alt tarafı nikah salonu olarak hizmet verip, ayrıca kır nikahları yapılabilecek. Bunun yanında üst düzey kabullerin gerçekleştiği Talas Kabul Evi olarak hizmet verecek. İnşallah ilkbaharla birlikte çalışmalara başlayacağız" 



Anahtar Kelimeler: TARİHİ PROJE